Braća Kažanegra uhapšena zbog pucnjave

Ognjen i Mladen Kažanegra predali su se juče budvanskoj policiji, koja ih je potraživala zbog sumnje da su prošlog petka ispalili dva rafala metaka u vozilo Budvanina Vasilija Rafailovića
339 pregleda 22 komentar(a)
Kažanegre, izrešetean auto, Rafailovići, Foto: Vuk Lajović
Kažanegre, izrešetean auto, Rafailovići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.05.2015. 13:53h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je nakon saslušanja pritvor braći Ognjenu i Mladenu Kažanegri.

Pavićević je potvrdio da se Kažanegre sumnjiče za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nako saslušanja njima je određen pritvor i upućeni su u spuški zatvor.

Ognjen i Mladen Kažanegra predali su se juče budvanskoj policiji, koja ih je potraživala zbog sumnje da su prošlog petka ispalili dva rafala metaka u vozilo Budvanina Vasilija Rafailovića.

Braći iz Pržna na teret se stavlja krivično djelo - izazivanje opšte opasnosti.

Oni se sumnjiče da su 22. maja iz svoga “Mercedesovog” džipa sasuli kišu metaka u parkirano vozilo Rafailovića.

Prve nezvanične informacije govorile su da je Vasilije bio u automobilu sa djevojkom dok je pucano na njegovo vozilo.

Sada je “Vijestima“ potvrđeno da se Rafailović prethodno drugim automobilom dovezao do istoimenog naselja, dok je “reno megan” ostavio tik uz Jadransku magistralu.

Bio je u svojoj kući kada je začuo rafale.

Policija je ubrzo nakon pucnjave identifikovala napadače, a zatim je pretresena i njihova kuća.

Očevici su policiji kazali da su u mjestu Rafailovići vidjeli blindirani džip, pa policiji nije bilo teško da dođe do osumnjičenih.

Taj automobil Ognjen Kažanegra dobio je od prijatelja, podgoričkog biznismena Veselina Barovića, nakon što je prije gotovo godinu dana nepovrijeđen izbjegao kišu metaka.

U noći između 22. i 23. jula, dok se vraćao iz grada, na njega je najprije pucano dok je tadašnjim automobilom prolazio kroz Rafailoviće, a zatim i ispred kuće u Pržnu.

Policija nikada nije otkrila ko je pucao na Kažanegru, a Rafailović se nikada nije povezivao sa ovim napadom.

Policija je početkom marta oduzela blindirni džip, koji je bio poslat na vještačanje. Nakon 20-ak dana, vozilo je vraćeno.

Kažanegre su sinoć privedene zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru.

Ognjen se proteklih godina bavio turizmom, vlasnik je turističke agencije i sa bratom Mladenom, zakupac je popularne plaže Mogren I.

Bonus video: