Jonski rekao da je ubijao za mafiju

Advokat Zoran Piperović, branilac osumnjičenog Kotoranina Igora Vukovića rekao je za TV Vijesti da će imati mnogo pitanja da postavi svjedoku Jonskom
623 pregleda 14 komentar(a)
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.09.2018. 05:39h

Zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski tokom saslušanja u podgoričkom Višem sudu rekao je i da je ubijao za kriminalnu organizaciju, saznaje nezvanično Televizija Vijesti.

On je preksinoć pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem više od pet sati odgovarao na pitanja specijalne tužiteljke Stojanke Radović, između ostalog i o navodnim kriminalnim aktivnostima organizacije Ranka Radulovića.

O navodim kriminalnim aktivnostima te mafijaške organizacije, pričao je putem video linka, a saslušanju su prisustvovali osumnjičeni i njihovi branioci.

Advokati odbrane nijesu željeli da komentarišu saslušanje, rekavši da o tome ne smiju da govore zbog tajnosti postupka.

Advokat Zoran Piperović, branilac osumnjičenog Kotoranina Igora Vukovića rekao je za TV Vijesti da će imati mnogo pitanja da postavi svjedoku Jonskom.

To će moći da uradi u četvrtak, kada se nastavlja ispitivanje zaštićenog svjedoka.

Osim Radulovića, kao pripadnike kriminalne organizacije Specijalno državno tužilaštvo označilo je njegovog sina Željka, zatim Nikolu Mandića, Luku Radulovića, Darka Vickovića, Nenada Luburu, Radoša Petrušića, Ratka Martinovića, Radoja Preradovića, Miladina Dedovića, Stefana Radulovića, Igora Vukotića i albanskog državljanina Erogena Brajovića.

Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

Istraga je pokrenuta i protiv Nikišićana Milovana Peruničića i Željka Matijaševića.

Bonus video: