"Zavala": Boričić ostaje u predmetu

U nastavku suđenja u predmetu “Zavala”, branioci okrivljenih tražili su da novi vještak uradi novo vještačenje
103 pregleda 1 komentar(a)
Rajko Kuljača, Dragan Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Rajko Kuljača, Dragan Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.05.2015. 07:02h

Vještak ekonomsko finansijske struke Borka Boričić i juče je u Sudu ponovila da su radovi na izgradnji fabrike vode na Zavali koštali 3.582.287, a da je opštinska Komisija taj posao procijenila na 4.403.886 eura.

To je, prema njenim riječima, bio osnov da se izvrši kompenzacija za komunalije između Opštine Budva i investitora, kompanije „Zavale invest“.

Branila optuženog Dragana Marovića, advokat Dragoljub Đukanović zatražio je izuzeće vještaka, rekavši da sumnja u njenu pristrasnost, ali je sutkinja Suzana Mugoša odbila taj predlog.

U nastavku suđenja u predmetu “Zavala”, branioci okrivljenih tražili su da novi vještak uradi novo vještačenje.

Advokat Zoran Piperović, obrazložio je da bi se novim vještačenjem obračunala ukupna vrijednost izvedenih radova na postrojenju za desalinizaciju morske vode „Osmoza“ do polovine 2009.

Branioci su ranije naveli da vještakinja u nalazu nije tretirala saobraćajnicu od magistrale do fabrike, zbog čega se i prikazala navodna finansijska šteta po opštinu.

Boričićeva je na prošlom pretresu odgovorila da to i nije bilo u opisu njenog zadatka.

Advokati su rekli da se novo vještačenje svakako mora uraditi, jer je to naloženo rješenjem drugostepenog suda, što Viši mora ispoštovati.

Advokat Dragoljub Đukanović, predložio je da se angažuju vještaci elektro, hidro, građevinske i ekonomske struke, kako bi se utvrdila ukupna vrijednosti radova.

“Kako ćete doći do fabrike... Ne možete helikopterom, nego saobraćajnicom”, pitao je Đukanović.

Tužiteljka Lidija Vukčević, rekla je da se pritivi tim predlozima: „Do sada je utvrđena svaka činjenica oko izgradnje Osmoze. Nalaz Borke Boričić je stručan, precizan i jasan”.

Bonus video: