Crne Gora opet poražena od Srbije; Boškan: Da shvatimo da nas čeka ozbiljno takmičenje

51 pregleda 2 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez  Crne Gore
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 27.05.2015. 19:45h

Odbojkaši Crne Gore opet su poraženi od Srbije, u drugom kontrolnom meču u okviru priprema za Svjetsku ligu - za razliku od prvog duela, koji su izgubili 3:2, izabranici Slobodana Boškana su večeras u Budvi poraženi sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:20, 28:26), nakon 74 minuta igre.

Odigrana su još dva dodatna seta, i oba su pripala Srbiji (27:25, 25:15), koja se priprema za Evropske igre u Bakuu (Azerbejdžan).

U odnosu na prvi duel, Boškan je izvršio jednu promjenu u startnoj postavi, pa je meč na prijemu počeo Marko Bojić (umjesto Božidara Ćuka), uz kapitena Vojina Ćaćića, a od prvog poena su još zaigrali tehničar Simo Dabović, korektor Miloš Ćulafić, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ivan Ječmenica, te libero Ivan Rašović.

U finišu prvog seta je Rajko Strugar zamijenio Dabovića, i odigrao je do kraja četvrtog seta, dok se u petom u igru vratio Dabović. Nikola Lakčević se smjenjivao na mjestu libera sa Rašovićem u prva četiri seta, dok je posljednji odigrao sam.

Treći i četvrti set je na korekciji odigrao Aleksandar Minić, drugi, treći i četvrti je Božidar Ćuk igrao umjesto Marka Bojića, koji je na terenu bio u posljednjem setu, zajedno sa Markom Vukašinovićem (umjesto Ćaćića) na prijemu.

Srednjak Luka Babić je ulazio u igru u drugom setu, potom je od trećeg igrao do kraja umjesto Ječmenice, dok je Blažo Milić u posljednja dva seta igrao umjesto Gojka Ćuka.

U igru nijesu ulazili jedino primači Slobodan Bojić i Balša Radunović.

"Srbija je odigrala kvalitetnije od nas. Ušli su agresivnije i to su pokazali od prvog do posljednjeg poena. Moraju naši igrači da shvate, a i ja sa njima, da je ovo izuzetno značajno takmičenje za koje se pripremamo i da su protivnici vrlo iskusni i znaju kako se igra u Svjetskoj ligi", kazao je Boškan nakon duela.

"Crveni" će u Budvi trenirati od 2. juna, a onda se sele u Podgoricu, gdje će odigrati i prijateljske duele sa reprezentacijom Francuske.

"Zadovoljan sam radom na pripremama. Momci odrađuju sve kako treba iako im nije lako, naporni su treninzi, dosta radimo na fizičkoj pripremljenosti, ali i u sali. Protiv Francuske, koja je još jača od Srbije imaćemo naredan test, nadam se da ćemo iz ovog poraza izvući pouke i da ćemo biti mnogo spremniji za novu borbu", zaključio je Boškan.

Crna Gora - Srbija 0:3 (18:25, 20:25, 26:28) (25:27, 15:25)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 200. Sudije: Dragana Vučinić i Slobodan Kovačević (oboje iz Podgorice). Poeni iz napada: Crna Gora 56, Srbija 66. Poeni iz bloka: Crna Gora 10, Srbija 15. Poeni iz servisa: Crna Gora 4, Srbija 7. Greške: Crna Gora 42, Srbija 34.

Crna Gora: Minić 8, Dabović 2, Babić 10, G. Ćuk 4, Strugar 5, Ćaćić 17, Rašović (libero 1), Lakčević (libero 2), M. Bojić 3, Radunović, B. Ćuk 9, S. Bojić, Milić 2, Vukašinović 1, Ječmenica 2, Ćulafić 7.

Srbija: Škundrić (libero), Buculjević 2, Vemić 6, Koprivica 2, Kostić 2, Stoilović 12, Lopar 6, Mitić 1, Rašić 3, Petković 16, Radić 11, Luburić 11, Stanković 2, Kapur (libero 2), Nikolić 5, Krsmanović 9.

Bonus video: