Oleg Obradović ranjen u nogu

Obradović se nakon napada sam prevezao u Urgentni centare
156 pregleda 0 komentar(a)
Oleg Obradović, uviđaj, Foto: Savo Prelević
Oleg Obradović, uviđaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2015. 05:24h

Biznismen Oleg Obradović (50), ranjen je sinoć oko 21 sat u dvorištu Elektrotehničke škole u Podgorici.

Na bivšeg direktora Telekoma pucala je zasada nepoznata osoba i ranila ga u butinu. On je van životne opasnosti. Obradović se sam prevezao u Urgentni centar.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, pedesetogodišnjak je čekao sina da završi sa treningom u obližnjoj sportskoj sali “Venom”.

Tada je iz mraka zapucao napadač koji se nalazio bočno od njega. On je policiji, saznaju “Vijesti”, saopštio da mu ta osoba nije poznata.

Policija je sinoć tragala za muškarcem visokim oko 175 cm, koji je u trenutku napada na sebi imao crvenkastu majicu.

Obradović je profesor na Prirodno matematičkom fakultetu (PMF).

Jedan je od osnivača Interneta Crna Gora 1997. godine. U julu 2001. postaje predsjednik Odbora direktora Telekoma Crne Gore. U februaru 2004. godine, Telekom kupuje 60 odsto akcija Interneta od Obradovića i Damira Fetahovića, sina ranijeg državnog direktora Telekoma.

Bio je direktor u upravi Telekoma Crne Gore, do njegove navodne korupcionaške privatizacije 2004. godine Mađar telekomu, ali je na čelo uprave ostao i poslije sumnjive prodaje te kompanije, sve do juna 2006. godine.

U septembru iste godine član je odbora kompanije MNSS, koja je dva mjeseca kasnije privatizovala nikšićku Željezaru. Advokat MNSS tada je bila Ana Kolarević, koja je dvije godine kasnije bila i u odboru direktora Željezare ispred MNSS-a. Krajem juna 2011. postao je predsjednik Odbora direktora Prve banke, koju kontroliše premijerov brat Aco Đukanović. Potom je vodio glavnu riječ u koncesionom preduzeću - Hidroenergija, za izgradnju malih hidroelektrana.

Zajedno sa Miodragom Ivanovićem i Predragom Boškovićem je suvlasnik po 30 odsto akcija OMP Engineeringa, firme koja je sa podgoričkim Plantažama izgradila propalu fabriku za proizvodnju briketa u Podgorici. Partnerstvo nije dugo trajalo. Trenutno se vode dva sudska spora, a Obradović i društvo od državne kompanije tužbom potražuju šest miliona eura, na ime ulaganja i izgubljene dobiti.

Bonus video: