Borović: Vukotić rekao da je proces montiran, ne priznaje da je počinio krivično djelo

Borović je konstatovao da je “spinovana informacija” da postoji svjedok saradnik koji će ispričati sve o kriminalnim radnjama njegovog klijenta
144 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 24.10.2018. 13:45h

Kotoranin Jovan Vukotić juče je u Beogradu negirao krivicu za falsifikovanje isprava i rekao da je riječ o montiranom procesu protiv njega.

To je “Vijestima” saopštio njegov branilac, advokat Borivoje Borović, nakon početka suđenja Vukotiću u tamošnjem Drugom opštinskom sudu.

Advokat je rekao da njegov klijent kazao i da nije na čelu takozvanog škaljarskog kiminalnog klana.

Borović je rekao da je Vukotić tokom četvoročasovnog suđenja kazao da ne priznaje da je počinio krivično djelo - falsifikovanje dokumenata, jer lažni pasoš nije koristio u Srbiji.

Vukotić je, prema riječima njegovog branioca, dodao i da je pasoš koristio 15 puta, ali za putovanja po drugim evropskim zemljama.

“U stvari ovo je samo jedna sporedna faza u postupku koji se planira sprovesti protiv Vukotića. On je bukvalno kidnapovan od strane policijskih organa Turske, izručen je Srbiji, iako je u tom trenutku imao i crnogorsko državljanstvo. U Crnoj Gori se protiv njega vodi izvjestan postupak, pa bi bilo logično da bude deportovan u Crnu Goru. Kako mu je ovdje nakon hapšenja odmah uzet bris radi DNK vještačenja i upoređivanja tragova koji ne postoje u ovom krivičnom predmetu, onda je jasna namjera policijskih vlasti da se bave nekim drugim, neotkrivenim teškim krivičnim djelima”, saopštio je Borović.

On je konstatovao da je “spinovana informacija” da postoji svjedok saradnik koji će ispričati sve o kriminalnim radnjama njegovog klijenta.

“Kod sebe imam pismo upravo tog svjedoka koga su najavili, koji tvrdi da niti ima veze sa škaljarskim klanom, niti da mu je poznato da Vukotić ima veze sa njima. Rekao je da neće svjedočiti, iako ovdje u Srbiji odgovara za teško krivično djelo. Dakle, odbio je privilegije na račun toga da lažno tereti Vukotića”, rekao je advokat.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i sjutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

Ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

Bonus video: