Tri osobe uhapšene zbog marihuane i nedozvoljenog držanja oružja

Oduzeto oružje i municija, kao i droga, su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja
1 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Gov.me
Uprava policije, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.05.2015. 15:03h

Cetinjska i plavska policija su uhapsile tri osobe kod kojih je nađeno oružje i marihuana.

Cetinjska policija je u mjestu Zagrablje na putu Cetinje - Budva, zaustavila vozilo „BMW X6“ i uhapsila Podgoričanina A.R. (39) zbog sumnje nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policijski službenici su prethodno, prilikom pregleda vozila kojim je upravljao A.R, u ladici ispred suvozačevog sjedišta pronašli i zaplijenili revolver marke Crvena zastava M83/91 cal. 357 Magnum kao i šest komada municije istog kalibra koje je ovo lice držalo u ilegalnom posjedu. O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji je kvalifikovao krivično djelo, naložio da se A.R. liši slobode i da mu se ovo lice uz krivičnu prijavu privede. Automobil koji je u vlasništvu A.R. je privremeno oduzet zbog kriminalističke obrade", navodi se u policijskom saopštenju.

Cetinjska policija je takođe, 22. maja 2015. godine, na magistralnom putu Cetinje – Podgorica zaustavila vozilo marke „VW Pasat“, budvanskih registarskih oznaka, kojim je upravljalo jedno lice iz Budve, a sa kojim su se kao saputnici u vozilu nalazili D.L. (31) iz Budve i jedno lice iz Mojkovca.

"Policijski službenici su pregledom vozila i lica kod D.L. pronašli pvc kesu u kojoj se nalazilo 110 grama biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana", rečeno je saopštenju.

O ovom događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je kvalifikovao djelo kao neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i naložio da se protiv D.L. podnese krivična prijava u redovnoj proceduri.

Plavska policija je 23. maja 2015. godine pretresla porodičnu kuću H.B. (43) u mjestu Martinoviće i tom prilikom pronašla i oduzela poluautomatsku pušku (PAP) cal. 7,62 i karabin M-48 kao i 15 komada municije u ilegalnom posjedu.

"O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Plavu koji je naložio da se protiv H.B. u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju policije.

Oduzeto oružje i municija, kao i droga, su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: