MIT fetival na Cetinju: Predstave, muzički programi, gostovanja, radionice...

U junu publiku očekuju brojni pozorišni, filmski, muzički i edukativni sadržaji
285 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Grahovac
Srđan Grahovac
Ažurirano: 26.05.2015. 14:34h

Drugi mjesec Montenegro International Theatre festivala - MIT festival 2015. u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, obilježavaju predstave , muzički programi, premijere, radionice.

Predstava “Žabar”, autorski projekat Lidije Dedović i Petre Veber, po tekstu Rajnera Fazbindera, biće izvedena u subotu 30. maja u 20 sati na sceni Kraljevskog pozorišta. U predstavi igraju Miloš Pejović,Jovan Krivokapić, Petar Novaković, Bojana Malinovska, Karmen Bardak, Ana Vučković, Momčilo Otašević,Aleksandar Radulović, Sanja Popović, Gordana Mićunović i muzičar Nebojša Nenezić. Asistenti režije suMirjana Medojević i Mirko Radonjić.

Pored programa koji su obilježili majski program festivala MIT 2015, pozorište gostuje i na “Teszt” festivalu u Rumuniji. Predstava Kraljevskog pozorišta Zetski dom, “Enciklopedija izgubljenog vremena” u režiji Lidije Dedović, biće izvedena večeras u 20 sati, u okviru programa ovogodišnjeg “Teszt” festivala u Temišvaru. “Teszt” je manifestacija međunarodnog karaktera i ima za cilj da promoviše znanje o multikulturalizmu i da informiše javnost o najnovijoj pozorišnoj dramaturgiji u regionu. Pored predstave “Enciklopedija izgubljenog vremena”, biće izvedeni projekti u režiji Bojane Jablanovec, Ane Tomović,Borisa Liješevića, Tomija Janežiča, Hajdu Szabolcs, Olivera Frljića, Kokana Mladenovića, Jerneja Lorencija...

Kad je u pitanju program MIT festivala u junu mjesecu, publiku, kako najavljuju iz Kraljevskog pozorišta, očekuje veliki broj pozorišnih, filmskih, muzičkih i edukativnih sadržaja, te dolazak brojnih umjetnika i umjetničkih grupa iz raznih zemalja Evrope - Italije, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore.

Laboratorija filma Miše Radivojevića 28. i 29. maja

Filmska Laboratorija koja je počela 15. maja, a koju vodi poznati reditelj Miša Radivojević, 28. i 29. maja će rezultirati snimanjem kratkog, bezbudžetnog filma na Cetinju koji će biti svojevrsni rezultat te radionice, a koji će u junu biti prikazan u okviru segmenta Generacija MIT - film. Polaznici ove radionice su mladi glumci, producenti, dramaturzi i scenaristi koji će zajedno za rediteljem raditi na filmu. Generacija MIT - film, pored ovog projekta, uključiće i još deset filmova mladih autora iz regiona, pa će na Cetinje u junu doći i filmski stvaraoci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Kosova.

Bonus video: