OKONČANO SUĐENJE VUKIĆEVIĆU

Priznao da je bacio baklju i rekao da se kaje

On je optužen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, za koje je zaprijećena robija od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna
4 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2015. 07:31h

Priznanjem Nemanje Vukićevića da je na utkamici Crna Gora - Rusija zapalio baklju i bacio je između terena i tribina juče je započeto i ujedno završeno suđenje dvadesetšetogodišnjem Podgoričaninu.

Presudu će sjutra izreći sudija podgoričkog Osnovnog suda Nenad Vujanović.

On je optužen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, za koje je zaprijećena robija od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna.

Vukićević je juče priznao da je unio baklju na utakmicu, dodajući da se kaje zbog svega što se dogodilo i da nije imao namjeru da pogodi bilo koga.

“Nijesam baklju bacio na teren, već između gola i tribina gdje je bio lim sa vodom i bacio sam je kako bi se ugasila”, istakao je Vukićević.

Na odgledanom video-snimku vidi se da baca zapaljenu baklju, ali ne i gdje je pala.

Tužilaštvo je, u završnim riječima, tražilo da se Vukićević osudi, dok je on ponovio da mu je iskreno žao zbog svega što se desilo.

Ta baklja nije pogodila nikog, za razliku od one koju je bacio Podgoričanin Luka Lazarević. On je nedavno osuđen na tri i po mjeseca zatvora i 750 eura novčane kazne, jer je na istoj utakmici, bakljom u glavu pogodio golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva.

Zbog paljenja baklji, prekršajno su odgovarali i Radoje Damjanović (26) i Vojin Vlahović (24), koje nisu ubacili na teren.

Preporučujemo za Vas