Burzanović osuđen na tri, a Laković na mjesec dana zatvora

Obrazlažući visinu kazne koja im je dosuđena za nedozvoljeno držanje oružja, sutkinja je navela da je uzela u obzir da Laković ranije nije osuđivan, dok je Burzanović, kao maloljetnik, više puta oglašavan krivim za slična krivična djela
436 pregleda 8 komentar(a)
Pucnjava, Masline, Foto: Luka Zeković
Pucnjava, Masline, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.05.2015. 07:36h

Nemanja Burzanović osuđen je na tri, a Dražen Laković na mjesec robije zbog pucnjave u Maslinama u oktobru prije tri godine.

Oni su osuđeni za nedozvoljeno držanje oružja, a oslobođeni optužbi za izazivanje opšte opasnosti.

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović, obrazložila j da nema dokaza da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, jer ni vještak balističar nije mogao da se izjasni kako su bile usmjerene cijevi pištolja iz kojih su pucali. Ni na video-snimku, podsjetila je, ne vidi se taj detalj.

Obrazlažući visinu kazne koja im je dosuđena za nedozvoljeno držanje oružja, sutkinja je navela da je uzela u obzir da Laković ranije nije osuđivan, dok je Burzanović, kao maloljetnik, više puta oglašavan krivim za slična krivična djela.

Njima se sudilo za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, za šta je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Laković je, u odbrani, tvrdio da je tada pucao uvis, dok je Burzanović rekao da nije ni mogao da puca, jer nije imao oružje.

Prema optužnom predlogu, Laković je automobilom "golf" prolazio pored košarkaškog terena u Maslinama, zaustavio vozilo, a prema njemu su krenuli Momčilo Prelević i Burzanović.

Tada su, piše u optužnom predlogu, okrivljeni ispalili više projektila iz vatrenog oružja jedan prema drugom. Nije bilo povrijeđenih u tom obračunu.

Bonus video: