POLICIJA SASLUŠALA AKTERE TUČE

Budva: U diskoteci radio i nož, krv na sve strane

Prema saznanjima “Vijesti” do tuče između dvije grupe muškaraca došlo je nakon kratke čarke i dobacivanja između Mušikića i braće Novaković
209 pregleda 11 komentar(a)
Trokadero, Foto: Vuk Lajović
Trokadero, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.05.2015. 05:45h

Policija pokušava da utvrdi da li je Budvanin Jovan Mušikić (25)  nožem povrijedio nekoliko osoba u diskoteci “Trokadero”. 

Tuča u  toj diskoteci dogodila se  u noći između subote i nedjelje, oko dva sata iza ponoći. 

U opštem metežu najgore je prošao Budvanin Luka Novaković, koji je dobio tri ubodne rane.  Lakše povrede zadobili su njegov brat Petar, njihov prijatelj I. Ž., maturantkinja J. S. i  njen drug M. J.

Prema informacijama “Vijesti” lakše su povrijeđeni i  M. Ć. i S.Ć.  koji su bili u društvu sa Mušikićem. 

Prema saznanjima “Vijesti” do tuče između dvije grupe muškaraca došlo je nakon kratke čarke i dobacivanja između Mušikića i braće Novaković.

Inspektori sumnjaju da je Mušikić tada izvadio nož i ranio Novakoviće. Njihov prijatelj I. Ž. u obračunu je dobio povrede glave, a policija pretpostavlja da su nanijete tupim predmetom. 

Maturantkinja i njen prijatelj slučajno su povrijeđeni u tuči u kojoj nijesu učestvovali. Nekoliko očevidaca juče je ispričalo da je u trenutku kada je sijevnuo nož, u diskoteci bilo više od hiljadu gostiju. 

“Mušikić i njegovo društvo prvo su se sporečkali sa Novakovićima i I. Ž. Odjednom je nastao haos i bilo je krvi na sve strane”, kazao je jedan od očevidaca. 

Nakon ranjavanja, braća Novaković transportovana su u  kotorsku Opštu  bolnicu, gdje su im konstatovane  rasjekotine i ubodne rane. 

Izvor “Vijesti” blizak istrazi rekao je juče da inspektori utvrđuju i kako je neko mogao da unese nož u diskoteku koja ima organizovanu službu obezbjeđenja.

Policija se juče zvanično oglasila saopštavajući da su  budvanski policajci “brzom reakcijom i efikasnom akcijom nakon prijave događaja identifikovali i uzeli izjave od svih aktera”.

“Izjave su uzete i od još jednog broja lica. O izjavama je upoznat nadležni tužilac”, kazali su iz UP.

Prema informacijama “Vijesti” niko od  učesnika tuče nakon saslušanja nije zadržan u stanici policije.

Iz UP ističu da je u tuči  sedam osoba zadobilo lake tjelesne povrede -  ubodne rane, rasjekotine i oguljotine, i da je Luka Novaković zadobio tri ubodne rane, ali da mu nije povrijeđen nijedan vitalni organ.  

Policija, međutim, nije precizirala da li je protiv nekoga od učesnika tuče podnijeta prijava i jesu li nekoga uhapsili.

Preporučujemo za Vas