Nikšić trijumfom nad Lovćenom prvi do titule državnog prvaka

Ragbi klub Nikšić osvajač je prve titule prvaka Crne Gore, pošto je danas u finalu plej-ofa na stadionu Čelika savladao Lovćen sa 20:13 (8:8)
153 pregleda 2 komentar(a)
Ragbi klub Nikšić, Foto: Goran Kapor
Ragbi klub Nikšić, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 24.05.2015. 19:27h

Ragbi klub Nikšić osvojio je titulu u prvom Crnogorskom ragbi prvenstvu, pobijedivši danas u finalu ekipu Lovćena sa 20:13. "Lavovi" iz Nikšića su zasluženo slavili iako su i "gromovi sa Lovćena" imali svojih šansi koje nijesu iskoristili.

Utakmica je odigrana na stadionu Čelika u Nikšiću pred oko 300 gledalaca.

Do bodova je prvi stigao Nikšić kada je u 13. minutu Petar Dojčinović uspješnim šutom iz kazne doveo svoj tim u vođstvo od 3:0. Deset minuta kasnije Boban Kankaraš postiže esej za domaću ekipu koja stiže na 8:0.

Lovćen ubrzo pogotkom iz kazne Gorana Vujovića smanjuje na 8:3. Tri minuta pred kraj prvog poluvremena kapiten "gromova" Luka Lučić postiže esej za izjednačenje 8:8.

Na početku drugog poluvremena kapiten domaćih Boris Mijušković postiže esej a Dojčinović pogođa pretvaranje za novo vođstvo "lavova" od 15:8. Nikšićani, potom, zbog žutog kartona dosuđenom Kankarašu igraju sa igračem manje narednih deset minuta, a Lovćen to koristi za dobar napad koji esejom kruniše Đorđe Zanata i gosti smanjuju na 15:13.

Nakon greške odbrane Lovćena, domaćin je "ukrao" loptu a Mijušković postiže još jedan esej za svoj tima za konačnih 20:13.

U preostalih 20 minuta oba tima vodila su žestoku borbu za svaki metar terena, a Lovćen nije iskoristio šanse kojim je mogao doći do izjednačenja. Pet minuta pred kraj Mijušković dobija žuti karton i domaćin ostaje sa igračem manje, ali "gromovi" ne koriste ni tu priliku.

"Isplatili su se rad, trud i zalaganje u proteklih godinu i po od kada postoji klub. Momci su ponos grada. Idemo dalje da opravdamo ovaj uspjeh i u sljedećoj sezoni. Hvala publici na podršci, ragbi je zaživio kao sport u Nikšiću što je najvažnije", kazao je trener Nikšićana Miodrag Bato Jović.

Zadovoljan igrom svoji saigrača i prvom, istorijskom titulom prvaka Crne Gore bio je i kapiten "lavova" Boris Mijušković, koji se zahvalio saigračima na velikoj borbi i zalaganju kojim su pokazali da su najbolji ragbi tim u Crnoj Gori.

Bonus video: