Zbog smrti tri prijateljice, Tiodorovićeva osuđena na 27 mjeseci zatvora

Tragedija se dogodila 30. maja 2014. godine nadomak Podgorice, a tada su stradale Milica Stanišić, Jelena Milosavljević i Dragana Lalović - medicinske sestre koje su bile zaposlene u Kliničkom centru
332 pregleda 24 komentar(a)
Milica Stanišić, Jelena Milosavljević, Dragana Lalović, Foto: Facebook
Milica Stanišić, Jelena Milosavljević, Dragana Lalović, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.05.2015. 08:51h

Podgorički Viši sud potvrdio je presudu kojom je Milijana Tiodorović osuđena na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri njene prijateljice.

Tragedija se dogodila 30. maja 2014. godine nadomak Podgorice, a tada su stradale Milica Stanišić, Jelena Milosavljević i Dragana Lalović - medicinske sestre koje su bile zaposlene u Kliničkom centru.

Vozilo “ford” kojim je Tiodorovićeva upravljala, prešao je na suprotnu kolovoznu traku i sletio u kanjon Morače dubok više od 100 metara.

Presudom Osnovnog suda u Podgorici, Tiodorovićeva je osuđena zbog krivičnog djela - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Viši sud je ocijenio da je prvostepeni sud, prilikom izricanja kazne, utvrdio da na strani okrivljene postoje brojne olakšavajuće okolnosti, jer se radi o mladoj ženi, majci djeteta od osam godina o kome se stara.

“Zatim njen raniji život, neporočno vladanje, a posebno činjenicu da se predstavnici pokojnih, nisu pridružile krivičnom gonjenju okrivljene”.

“Osim olakšavajućih, Osnovni sud je pravilno utvrdio da na strani okrivljene stoji otežavajuća okolnost, jer je u konkretnom slučaju, njenim radnjama, nastupila smrt tri mlade osobe. Kada se imaju u vidu ovako utvrđene olakšavajuće i otežavajuće okolnosti onda, izrečena kazna je adekvatna težini izvršenog krivičnog djela i ličnosti okrivljene kao počinioca, te predstavlja onu kaznu sa kojom će se u potpunosti ostvariti cilj i svrha kažnjavanja”, piše u odluci Višeg suda.

Tiodorovićeva je na suđenju priznala krivično djelo, ali nije umjela da objasni šta se dogodilo i zbog čega je u krivini izgubila kontrolu nad vozilom, prešla u suprotnu traku i sletjela sa puta u Platije.

U toku suđenja, utvrđeno je da je vozila dozvoljenom brzinom - 70 km na čas i da je tako upravljajući vozilom mogla da savlada krivinu, koja je bila kobna za djevojke.

Bonus video: