CRNU GORU NAPUSTIO PREKO GRANIČNOG PRELAZA SUKOBIN

Važi za velikog prijatelja Ljora Nrekića: Nuši utekao dan nakon požara

Njega ulcinjska policija traži zbog sumnje da je sa njegovog placa u Bažbuljuku prošlog utorka buknula vatra koja je uništila skoro hiljadu stoljetnih stabala maslina
152 pregleda 18 komentar(a)
Požar Ulcinj, maslinjak Bažbuljuk, Foto: Ilir Čapuni
Požar Ulcinj, maslinjak Bažbuljuk, Foto: Ilir Čapuni
Ažurirano: 02.10.2018. 06:14h

Dan nakon velikog požara u Ulcinju, kosovski državljanin Kolj Nuši napustio je teritoriju Crne Gore preko graničnog prelaza Sukobin, bez upisa u registar lica koja su prešla granicu, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora bliskih istrazi.

Njega ulcinjska policija traži zbog sumnje da je sa njegovog placa u Bažbuljuku prošlog utorka buknula vatra koja je uništila skoro hiljadu stoljetnih stabala maslina.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da u ovom periodu ne postoji obaveza evidencije u sistem svakog prelaska granice.

Prema istim informacijama, Nuši je prelaz prešao kao privilegovano lice, neoficijelnom trakom na zahtjev albanskih policajaca i carnika.

Istražitelji su nakon požara provjeravali da li je zemljište prevedeno na Nušija i ko su radnici koji su čistili plac i u namjeri ili iz nehata - izazvali požar ogromnih razmjera koji je još aktivan.

“Predmet je još u fazi policijske obrade, ali ne treba sumnjati u to da je Nuši stvarni vlasnik zemljišta”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Nuši živi u Švajcarskoj i važi za velikog prijatelja aktuelnog predsjednika Opštine Ljora Nrekića.

Požar je za sedam dana opustišio ulcinjsku obalu u pojasu maslinjaka u Bažbuljuku i Mendre, a prijetio je i naselju Liman. Zbog nepristupačnog terena, u nekoliko navrata požar su gasili i kanaderi, a kolegama iz Ulcinja u pomoć priskočili su i vatrogasci iz Nikšića, Cetinja, Budve, Bara, Tivta i Herceg Novog. U gašenju požara učestvuju i pripadnici Uprave pomorske sigurnosti, ali i građani.

Preporučujemo za Vas