OPEN SKY MONTENEGRO

Ulični teatar osvojio Budvu

Festival će trajati do 24. maja, a na zatvaranju će nastupiti trupa Ognennie Ludi iz Rusije, koji izvode fantastične akrobacije sa vatrom, praćene pirotehničkim spektaklom, što je idealan zaključak ove serije fantastičnih nastupa umjetnika svjetskog kalibra
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2015. 14:29h

Open Sky Montenegro, prvi međunarodni festival uličnog teatra, otvoren je 20. maja ispred Starog grada u Budvi. Pokrovitelj festivala je Dukley Gardens, a osmišljen je kao doprinos turističkoj ponudi u Budvi, i kao jedinstven novitet na kulturnoj sceni u Crnoj Gori. Organizator festivala je Dukley European Art Community, uz podršku Turističke organizacije Budva. Ulaz za sve aktivnosti na festivalu je slobodan.

Na dan otvaranja, francuska pozorišna trupa Compagnie des Quidams je izvela svoju predstavu pred velikim brojem ljudi koji su otvaranje i nastup ispratili oduševljenjem i aplauzima.

Tokom prva tri dana, gosti festivala su neprestano cirkulisali budvanskim ulicama i animirali publiku kako paradama sa marionetama, klovnovima i muzičarima, tako i vrlo raznovrsnim nastupima koji su dio svakodnevnog programa. U toku dana, publika uživa u vrlo interaktivnim improvizacijama sa gostima festivala, a večernji program je rezervisan za predstave.

Značajan doprinos zabavnoj i opuštenoj atmosferi festivala su i radionice za studente, koji pod budnim mentorskim okom gostiju pripremaju performanse, kao i radionice za djecu, koja uče vještine pravljenja maski i kostima.

Festival će trajati do 24. maja, a na zatvaranju će nastupiti trupa Ognennie Ludi iz Rusije, koji izvode fantastične akrobacije sa vatrom, praćene pirotehničkim spektaklom, što je idealan zaključak ove serije fantastičnih nastupa umjetnika svjetskog kalibra. Finale će se održati na plaži Dukley, poluostrvo Zavala, dok se ostale aktivnosti dešavaju ispred i unutar Starog grada. Detalji o programu, vremenu i lokacijama dostupni su na zvaničnoj Facebook stranici festivala, Open Sky Montenegro.

Galerija