Adžiću i pravosnažno 20 godina zatvora

Otežavajuća okolnost je što je ubio babu koja ga je pomagala
268 pregleda 10 komentar(a)
Marko Adžić
Marko Adžić
Ažurirano: 22.05.2015. 06:39h

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Marko S. Adžić (32) osuđen na 20 godina zatvora, zbog ubistva babe Maksimije Mare Raičević (77). Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Vladimira Novovića, u podgoričkom Višem sudu.

Sud tada nije prihvatio navode optužnice da je osim iz koristoljublja, Podgoričanin ubio i na podmukao način. Njemu je prvostepenom presudom izrečena i mjera obaveznog liječenja zbog korišćenja narkotičkih sredstava.

Pozivajući se na nalaz dr Nemanje Radojevića, sudija Novović je kazao da je Raičević preminula usljed preloma kostiju lobanje i lica, i da su te povrede nastale od više udaraca aktivno zamahnutog mehaničkog oruđa.

Sudija je naveo i dio nalaza vještaka forenzičke genetike u kom je, između ostalog, navedeno da je na kapi i rukavicama, koje je optuženi bacio pored pruge, pronađeni biološki tragovi pokojne Raičević i Adžića.

"Na kapi i rukavicama nađen je biološki trag - DNK koji potiče od Marka Adžića. Na spoljašnjoj površini kape takođe je DNK optuženog, dok je na kažiprstu lijeve rukavice nađen DNK profil koji potiče od Raičević i Marka Adžića. Sud nije našao dokaze da je ubio na podmukao način. Ubistvo je počinio sa direktnim umišljajem, a kao otežavajuću okolnost, sud je uzeo da je ubio bliskog srodnika - babu koja ga je pomagala", kazao je Novović.

Bonus video: