Američki ekspert pokraden u Perastu

Amerikanac Simon Gros u Dubrovniku je iznajmio automobil i krenuo ka Splendidu. Zaustavio se da uživa u ljepotama Perasta
43 komentar(a)
Perast, Foto: Perast.svebor.com
Perast, Foto: Perast.svebor.com
Ažurirano: 22.05.2015. 06:25h

Vodeći američki tehnološki ekspert iz oblasti turizma Simon Gros, pokraden je prekjuče u Perastu.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, on je odmarao u tom primorskom gradu, kada su još nepoznati lopovi obili vozilo koje je iznajmio i Amerikancu ukrali novčanik sa dokumentima. Gros je, prema informacijama “Vijesti”, doputovao na dubrovački aerodrom, odakle se iznajmljenim automobilom uputio u bečićki hotel “Splendid” na skup koji je organizovalo Evropsko udruženje tehnoloških i putničkih službi (ETTSA).

Isti izvor saopštio je da je Gros na putu do “Splendida” zastao u Perastu, što će se ispostaviti kao greška.

“Po povratku iz šetnje, zatekao je obijen automobil, a onda je ustanovio da mu je ukraden novčanik sa novcem i dokumentima”, rekao je sagovornik “Vijesti”. Slučaj je prijavljen policiji, a Gros je nastavio putovanje ka Bečićima.

Gros je član Upravnog odbora ETTSA, koji je zasjedao u hotelu Splendid.

U tom Udruženju, Gros predstavlja Travelport udruženje, kao glavni koordinator svih internet alata za putovanja. Predstavnik je za distributivne turističke sisteme, čije interese zastupa u američkoj Vladi. Evropsko udruženje tehnoloških i putničkih službi (ETTSA) formirano je 2009. godine u cilju zastupanja i promovisanja interesa globalnih distribucionih sistema (GDS) i distributera putovanja, kako predstavnicima branše tako i kreatorima politika, javnog mnjenja, grupa potrošača i svih drugih relevantnih zainteresovanih strana u Evropi. Članovi ETTSA su: Amadeus, ebookers, Expedia, Odigeo (i njegovi brendovi eDreams, GoVoyages, Opodo i Travelink), Sabre (uključujući i njegove podružnice lastminute.com i Travelport. ATPCO i OAG su partneri ETTSA.

To Udruženje je, na području Evropske unije, posredstvom on line rezervacija ostvarilo preko 250 mlilona bukiranih noćenja.

Bonus video: