Stanišić: Tužilaštvo je korumpirano i sude po babu i stričevima

Iako su se danas konačno pojavili svi optuženi, nakon godinu dana odlaganja glavnog pretresa, suđenje je opet odloženo zbog zahtjeva Stanišića, koji je otišao i korak dalje, tražeći da im u postupku sudi predsjednik podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović
932 pregleda 48 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Savo Prelević
Vidoje Stanišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2015. 17:07h

Jedan od optuženih za nasilje na podgoričkom bazenu Vidoje Stanišić, tražio je danas izuzeće tužioca Saše Čađenovića i Jelene Protić (koja ga je mijenjala na jučerašnjem pretresu) ali i sutkinje Nade Rabrenović iz tog krivičnog postupka.

Marku Šofrancu, Draženu i Aleksandru Boričiću, Luki Miliću, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Bojanu Pejoviću sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu Ivanu Aligrudiću.

Iako su se danas konačno pojavili svi optuženi, nakon godinu dana odlaganja glavnog pretresa, suđenje je opet odloženo zbog zahtjeva Stanišića, koji je otišao i korak dalje, tražeći da im u postupku sudi predsjednik podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović.

"Terete me za nešto što nema veze s mozgom, tužilaštvo je korumpirano i sude po babu i stričevima. Molio bih da predsjednik suda odluči o ovom prijedlogu, jer me Rabrenović osudila u drugom predmetu na pravdi Boga. Izdržavam kaznu, jer još nije pravosnažna, a Osnovni i Viši sud se igraju kao ping pong lopticama", naveo je Stanišić.

Stanišić je aludirao na drugi postupak, u kome je sutkinja Rabrenović, njega, Sašu Klikovca i Željka Bulatovića osudila na ukupno tri i po godine zatvora, zbog pokušaja reketiranja vlasnika restorana “Garden”. Ta je presuda trenutno u Višem sudu po žalbi.

Čađenović je na prethodnom pretresu tražio pritvor za Dražena Boričića, Bojana Pejovića i Radoslava Stanišića, zbog nedolaska na pretres, zato što okrivljeni, po mišljenju tužilaštva, zloupotrebljavaju pravo na neophodno prisustvo suđenju.

Sutkinja je odbila predlog tužilaštva, navodeći da će sljedeći put, kada tužilaštvo da takav predlog, postupiti drugačije, ukoliko optuženi nastave da izostaju sa zakazanih pretresa.

Suđenje se nastavlja 29. juna.

U incidentu na bazenu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Optuženi su, prema izjavama svjedoka i oštećenih, tada napali radnike, jer ih nijesu pustili da bez kupljene ulaznice uđu na bazen. Aligrudić je slučajna je žrtva u tom incidentu.

Bonus video: