Burzanović nije strahovao ni od metaka

Laković je pucao iz straha da bi se odbranio od napada. I u toj situaciji bio je priseban, pa je ruku u kojoj mu se nalazio pištolj podigao uvis”
350 pregleda 2 komentar(a)
Masline, obračun, Foto: Luka Zeković
Masline, obračun, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.05.2015. 11:41h

Podgoričanin Nemanja Burzanović rekao je juče da nije osjetio strah, ni ugroženost kada je Dražen Laković pucao na njega u Maslinama, u oktobru prije tri godine.

Njima se sudi za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, za šta je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Suđenje je juče okončano, a presuda će biti izrečena u ponedeljak.

Iz Tužilaštva su, u završnim riječima, istakli da je dokazano da su njih dvojica ispalili hice jedan na drugog, da je balističkom analizom utvrđeno da je na mjestu pucnjave pronađeno šest čaura različitih kalibara i da se na video-snimku vidi da je Laković pištolj držao u ruci koja je bila ispružena u pravcu Burzanovića.

Laković je tvrdio da je tada pucao uvis, dok je Nemanja Burzanović ranije rekao da nije ni mogao da puca, jer nije imao oružje.

Branilac Lakovića, advokat Lazar Aković, kazao je da su optuženi pomirili nakon pucnjave i da su sada drugovi.

"Pucao je iz straha da bi se odbranio od protivpravnog napada. I u toj situaciji bio je priseban, pa je ispružio ruku u kojoj mu se nalazio pištolj i podigao je uvis, kako nikoga ne bi povrijedio", istakao je Aković.

Prema optužnom predlogu, Laković je automobilom "golf 5" prolazio pored košarkaškog terena u Maslinama, zaustavio vozilo, a prema njemu su krenuli Momčilo Prelević i Burzanović.

Tada su, piše u optužnom predlogu, okrivljeni ispalili više projektila iz vatrenog oružja jedan prema drugom.

Bonus video: