Podgorica: Policija oduzela heroin, marihuanu i tablete; Cetinje: Oduzeta marihuana

66 pregleda 1 komentar(a)
Heroin droga, Foto: Shutterstock
Heroin droga, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.10.2018. 11:04h

Podgorička policija su oduzela je heroin, marihuanu i tablete koje se nalaze na listi opijata i podnijela prekršajne prijave protiv sedam osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je cetinjska policja pretresom strana bezbjednosno interesantnog oduzela marihuanu.

"Službenici CB Podgorica su, 27. septembra vršili kontrolu lica i vozila na više lokacija na širem području Podgorice i tom prilikom su od S.I. (27), S.Ž. (27), D.P. (18), M.U. (18) D.V. (21), L.B. (21) i E.G. (19) oduzeli pakovanje sa sadržajem praškate materije svijetlosmeđe boje za koju se sumnja da heroin, više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, tzv. džoint, kao i tablete koje se nalaze na listi opijata", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Naveli su da je o događaju obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv ovih osoba podnesu prekršajne prijave u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

Iz Uprave policije su naveli da je cetinjska policija takođe 27. septembra pretresla stan i drugih prostorije koje koristi bezbjednsono interesantno lice I.P. (39).

"Tom prilikom policajci su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji eventualnog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: