Saslušanja policajaca: Kako je sindikat dijelio stanove?

Šuškavčević, Živković, Radović i Bojović nijesu tada dali svoj iskaz jer su bili službeno odsutni
306 pregleda 5 komentar(a)
Osumnjičeni, Uprava policije, Foto: Luka Zeković
Osumnjičeni, Uprava policije, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.05.2015. 16:52h

Službenici Uprave policije Predrag Šuškavčević, Dejan Živković, Vladan Radević i Nedeljko Bojović saslušani su juče u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici u okviru istrage o dodjeli stanova i stambenih kredita Sindikata policije.

Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo - nesavjestan rad u službi. Za isto djelo osumnjičeno i više od 20 njihovih kolega, koji su saslušani nedavno.

Svi oni, uključujući bivšeg predsjednika Sindikata Duška Vratnice i sadašnjeg Šuškavčevića, učestvovali su na sjednici Glavnog odbora Sindikata na kojoj je , prema tvrdnjama tužioca, usvojena nezakonita odluke o dodjeli 18 stanova na Tuškom putu. Advokat osumnjičenih, Zdravko Begović, kazao je “Vijestima” da su i juče policajci, kao i njihove prethodno saslušane kolege, kazali da su sve radili po Statutu i pravilniku Sindikata.

“Oni su pred tužiocem rekli da nijesu krivi”, kazao je Begović juče nakon što su salušani njegovi klijenti. On je rekao da će, nakon praznika državnosti, početi saslušanje svjedoka, ali da mu još nije dostavljen spisak.

Ranije su na pitanja tužioca odgovarali Vratnica, Aleksa Tatar, Duško Janjušević, Ljiljana Gogić, Željko Obadović, Baćo Baćović, Saša Ćetković, Milan Peruničić, Mirko Peruničić, Milan Vujisić, Radenko Obradović, Milovan Vuković, Milovan Marjanović, Milan Marković, Miladin Bukilić, Stanko Jokanović, Dragomir Bašović, Radoman Joldć, Zoran Bubanja, Veselin Ćetković i Dragoljub-Bato Dedić.

Šuškavčević, Živković, Radović i Bojović nijesu tada dali svoj iskaz jer su bili službeno odsutni.

Među osumnjičenima nema bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, iako se u policijskoj dokumentaciji koja je predata Tužilaštvu navodi da postoji osnovana sumnja da se i on ogriješio o zakon.

Policija je navela u toj dokumentaciji da je Veljović, uz saglasnost tadašnjeg predsjednika Sindikata Duška Vratnice, sindikalne stanove podijelio pomoćniku direktora UP Nikoli Janjuševiću, Zoranu Raduloviću, Radmilu Strugaru, Jovici Rečeviću, Petru Šestoviću, Darku Ćoracu, Milanu Kovačeviću, Vesku Damjanoviću, Ljiljani Nikolić, Iliji Janjuševiću, Draganu Klikovcu i Goranu Jokiću. Vratnica je , navodno, mimo pravilnika Sindikata, dodijelio šest stanova članovima predsjedništva Dragoljubu Dediću, Mladenu Šuškavčeviću, Ljiljani Gogić, Baću Baćoviću, Draganu Goroviću i Dušku Janjuševiću.

Bonus video: