Bar: Carinici zadržali robu vrijednu 650.000 eura

Privremeno je zadržana roba različitih robnih marki (Nike, Armani, D, Boss, Hermes, Prada, Louis Vuitton, Chanl, Gucci, Calvin Klein, Guess, Cavalli, Converse, Zegna, Prada i dr.) i to odjevni predmeti, naočare za sunce, torbe, kaiševi, dekorativna kozmetika..."
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2015. 12:23h

Carinski službenici Carinske ispostave Slobodna zona Bar su, tokom sprovođenja mjera carinskog nadzora i kontrole robe, spriječili pokušaj tranzita robe, porijeklom iz Kine, za koju postoji sumnja da povrjeđuje prava intelektualne svojine.

Kako je saopšteno iz Uprave carina pregledom teretnog motornog vozila hrvatskih registarskih tablica otkrivena je i privremeno oduzeta roba za koju postoji sumnja da povrjeđuje prava intelektualne svojine u ukupnoj količini od 12.410 komada robe, u skladu sa propisom o carinskim mjerama sa robom za koju postoji sumnja da povrjeđuje prava intelektualne svojine.

"Privremeno je zadržana roba različitih robnih marki (Nike, Armani, D&G, Boss, Hermes, Prada, Louis Vuitton, Chanl, Gucci, Calvin Klein, Guess, Cavalli, Converse, Zegna, Prada i dr.) i to odjevni predmeti, naočare za sunce, torbe, kaiševi, dekorativna kozmetika... Vrijednost zadržane robe na tržištu procjenjuje se na oko 650.000 eura", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su od početka godine, carinski službenici Carinske ispostave Slobodna zona Bar privremeno zadržali robu u ukupnoj količini od 29.027 komada robe različitih robnih marki (žigova), čija je procijenjena tržišna vrijednost oko milion eura.

Galerija

Bonus video: