Bajčetić: Presude za prodaju ličnih karata još jedna farsa pravosuđa

Predsjednik Mreže mladih PzP smatra da je presuda samo jedan od hiljadu razloga zbog čega je Crnoj Gori potreban makedonski scenario
84 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Ažurirano: 19.05.2015. 10:02h

Presude osuđenima za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine najnovija je farsa crnogorskog pravosuđa koja dokazuje da je Crna Gora besudna zemlja i da je izborni sistem koji je pod kontrolom DPS-SDP-a potpuno obesmišljen, te da su protesti i ulica jedini scenario koji može zaustaviti kontinuirano ponižavanje crnogorskih građana, navodi se u saopštenju predsjednika Mreže mladih PzP Nikole Bajčetića.

Dodaje da je presudom crnogorskog pravosuđa "još jednom udaren šamar aktivistima PzP-a i DF-a".

"Koji su na sami izborni dan ali i uoči lokalnih izbora pokušavali da spriječe izborna nepočinstva aktivista vladajuće koalicije i kupovinu ljudskih duša, a na poziv časnih i poštenih građana koji su i sami bili svjedoci. Naši aktivisti su, rizikujući sopstveni život, na dan lokalnih izbora radili posao koji bi trebalo zapravo da radi crnogorska policija. Nismo iznenađeni što crnogorsko tužilaštvo nije pokrenulo istragu o samim nalogodavcima ovih nepočinstava, jer logično da izvjesni Keković nije kupovao lične karte od svog novca i za svoju kolekciju, već se vrlo dobro zna po čijem naređenju je tako postupio, za kakve potrebe i gdje je išao po novac", naveo je Bajčetić.

Predsjednik Mreže mladih PzP smatra da je presuda samo jedan od hiljadu razloga zbog čega je Crnoj Gori potreban makedonski scenario:

"Protesti, ostavka Đukanovića, formiranje prelazne vlade i prvi fer i slobodni izbori, jer na izborima koje organizuju DPS-SDP režim, kupovina ličnih karata i ljudskih duša postao je već odavno samo običan biznis na koji nadležne institucije nijemo ćute", zaključio je Bajčetić.

Bonus video: