Na Island po najsjajnije odličje

5 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 18.05.2015. 14:20h

Četiri dana nakon muške, okupila se i ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore. Izabranice Vladimira Milačića su danas u Baru počele pripreme za Igre malih zemalja na Islandu (od 1. do 6. juna), na kojima naše dame prvi put učestvuju (muškarci su osvojili zlato u junu 2011. godine u Lihtenštajnu).

"Seniori su imali iskustvo igranja na Igrama malih zemalja i nadam se da ćemo i dostojno reprezentovati crnogorsku žensku odbojku", rekao je selektor Milačić, i najavio 21-22 trening za 12 dana priprema u Baru.

Osim domaćeg Islanda, rivali Crne Gore biće i San Marino, Luksemburg i Lihtenštajn.

"Protivnici nisu na najvišem evropskom nivou, ali naše je da dobro odradimo pripreme i da se što bolje pripremimo. Da bude atmosfera dobra, kakva je bila i prošle godine. Sve djevojke su orne i nadam se dobrim rezultatima sa Islanda", dodao je Milačić.

U odnosu na prošlogodišnje kvalifikacije za EP (“crvene” su preskočile prvu, a stale u drugoj rundi), Milačić ne može da računa na dvije igračice, primačicu servisa Kseniju Ivanović, zbog obaveza na fakultetu, te srednju blokerku Andreu Laković, koja ima povredu ramena. Zbog školskih obaveza u srednjoj školi, ovu akciju otkazala je i mlađana Iva Vujošević.

Milačić će, tako, na priprema imati 13 igračica, i to tehničarke Mariju Bojović, Ivonu Vojvodić i Evgeniju Milivojević, korektorke Elzu Hadžisalihović i Nikoletu Perović, primačice servisa Tanju Bokan, Draganu Peruničić, Danijelu Džaković i Jelenu Cvijović, srednje blokerke Mariju Milović, Anu Otašević i Mariju Sandić, te libera Melisu Cenović.

"Ksenija je prošle godine uspjela da odgodi obaveze na fakultetu, ali je propustila godinu, pa je sada odlučila da se posveti studijama. Međutim, gro reprezentacije i vodeće igračice su tu i nadam se da ćemo dobro trenirati i da će nas zdravlje poslužiti", zaključio je Milačić, u čijem stručnom štabu su pomoćni treneri Blažo Dobrković i Čedo Grabovica, kao i fizioterapeut Savo Vujović.

Tokom priprema u Baru, naša selekcija bi trebala da odigra i neku kontrolnu utakmicu sa Srbijom, koja se sprema za Evropske igra u Bakuu, a u planu je odigravanje prijateljske utakmice sa hrvatskom Mladost Kaštelom.

"Očekujem dobre rezultate na ovom takmičenju i nadam se da ćemo se dobro spremiti, iako nemamo baš mnogo vremena. Ekipa je orna i nadam se da ćemo donijeti neku od medalja", rekla je Marija Sandić.

Reprezentaciju će i u ovoj akciji predvoditi naša najbolja odbojkašica Tanja Bokan, iako nije potpuno fit.

"Jedino što mogu da obećam je da će sigurno na treninzima biti maksimalno zalaganje igračica, ja sam tu da ih na to “tjeram”. Nadam se da ću i ja uspjeti da pomognem što je više moguće, jer sam imala povredu i nisam trenirala mjesec dana. Nadam se da će ovih 12 dana biti dovoljno da se spremim za turnir. Pošto smo mi predstavljeni kao favoriti, sve sem zlata za mene bi bilo razočarenje. Nadam se da ćemo se vratiti sa tim odličjem", rekla je sad već bivša igračica francuskog Miluza, koja je u potrazi na novim klubom.

Seniorke su u Baru pozdravili predsjednik OSCG Cvetko Pajković, član predsjedništva Nenad Vujanović, kao i generalni sekretar Ivan Bošković i poželjeli im uspješan početak priprema.

Bonus video: