Karatistima Omladinca sedam medalja u Ukrajini

Karatisti najboljeg crnogorskog kluba, podgoričkog Omladinca, osvojili su sedam medalja na Union kupu u Ukrajini
0 komentar(a)
Omladinac, Foto: KK Omladinac
Omladinac, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 17.05.2015. 22:48h

Karatisti najboljeg crnogorskog kluba, podgoričkog Omladinca, osvojili su sedam medalja na Union kupu u Ukrajini. Izabranici trenera Žarka Rakovića su na turniru jednog od najbojih karatista, Stanislava Horone, u konkurenciji 1.000 učesnika osvojili zlato, te po tri srebra i bronze.

Najviši stepenik na postolju zaposjela je Ana Drašković u kategoriji do 50 kilograma, dok su njene koleginice iz sjajne reprezenentativne i klupske ekipe, Marina Raković (-68 kg) i Jelena Maksimović (-61 kg) bile srebrne. I supertalentovani junior Nenad Dulović (-55 kg) je izgubio finale u Ukrajini.

Bronzane medalje osvojili su Dragana Konjević (+68 kg), Vladimir Jović (-67 kg) i pionirka Milena Jovanović (-47).

"Turnir u izuzetno jakoj konkurenciji bio je odlična provjera za našu žensku ekipu u borbama, kojoj predstoji Prvesntvo evropskih regija u Parizu početkom juna. Osim toga, za Raković su mečevi jako bitni u podizanju forme za 1. Evropske igre u Bakuu. Dulović i Jović, se uz Vuka Popovića spremaju za Svjetski kup početkom jula u Umagu, pa je i njima značio poziv našem klubu da se oproba u Ukrajini", kazao je Žarko Raković.

Bonus video: