Čupić pobjednik prvog takmičenja triatlon lige Crne Gore

Naredna velika trka za crnogorske triatlonce zakazana je za 13. jun na Plavnici gdje će biti održan 2. podgorički triatlon na kome se po nekim najavama očekuje preko 100 takmičara iz zemlje i regiona
110 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2015. 15:34h

Član triatlon kluba Herceg Novi Luka Čupić pobjednik je prvog takmičenja triatlon lige Crne Gore.

Trka u sprintu je održana na području plaže Kalardovo u Tivtu održana (750 m plavanje, 20 km biciklizma, 5 km trčanje). Učestvovala su 23 takmičara iz Podgorice, Nikšića, Cetinja, Bara, Budve, Kotora i Herceg Novog.

Čupić je trku završio u vremenu 1:09:07, dok su iza njega stigli Dušan Milošević i Saša Jovanović iz TK Podgorica.

Uslovi za trku su bili skoro idealni. Temperatura mora je bila oko 20 stepeni, sa blagim talasima što nije smetalo triatloncima da uspješno pređu ovaj segment trke, od koji su mnogi popravili vremena i lične rekorde na ovom djelu trke. Biciklistički dio od 7 krugova uz pistu tivatskog aerodroma pratio je blagi vjetar koji nije mnogo uticao na konačne rezultate.

Trkački dio, zbog jakog sunca bio je najteži, što je i očekivano za ovo doba godine.Većina triatlonaca je uspješno završila trku, mada je bilo i nekoliko odustajana uglavnom zbog tehničkih kvarova na biciklu.

Trku je uspješno zavrsila i jedina takmičarka Gorana Vujović, šampion Crne Gore za 2014. u vremenu 1:41:22.

Naredna velika trka za crnogorske triatlonce zakazana je za 13. jun na Plavnici gdje će biti održan 2. podgorički triatlon na kome se po nekim najavama očekuje preko 100 takmičara iz zemlje i regiona.

Članove TK Herceg Novi očekuje i trka 31. maja u Beogradu u polu-Ironman distance (1,9 km plivanje, 90 km biciklizam, 21 km trčanje).

Galerija

Bonus video: