Budvanska rivijera 3. put uzastopno bez vajld-karda u Ligi šampiona

0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez  Crne Gore
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 16.05.2015. 23:13h

Čeka se ozvaničenje Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i prijave ekipa za nastup u takmičenju, ali je već sada poznato kojih je 26 timova steklo pravo učešća u narednoj sezoni odbojkaške Lige šampiona za muškarce.

Među njima je i crnogorski šampion Budvanska rivijera, koja će, ako kojim slučajem ne odustane od nastupa, treći put uzastopno nastupiti u najjačem klupskom takmičenju bez vajld-karda, a sedmi ukupno računajući i specijalne pozivnice.

Na osnovu plasmana u nacionalnim prvenstvima, po tri ekipe će imati Rusija (Zenit, Belogorje, Dinamo) i Italija (Trentino, Modena, Luke Banka), a po dvije Poljska (Rešovija, Lotos Trefl), Turska (Arkas, Halkbanka), Belgija (Roselar, Lenjik), Francuska (Tur, Pari volej), Njemačka (Fridrihshafen, Berlin) i Rumunija (Konstanca, Zalau).

Osim Crne Gore, po jednog predstavnika imaće i Grčka (PAOK), Češka (Dukla Liberec), Austrija (Hipo Tirol), Slovenija (ACH volej), Srbija (Crvena zvezda), Bugarska (Marek Union Ivkoni) i Švajcarska (Dragons Lugano).

CEV će preko vajld-karda odrediti preostala dva učesnika Lige šampiona za narednu sezonu, eventualno još nekog ako bilo koja od pomenutih ekipa odustane od takmičenja.

U prethodnih šest nastupa u LŠ, Budvanska rivijera je dva puta prebrodila grupnu fazu, u sezonama 2010/2011 i 2013/2014.

Bonus video: