Svjedoci ništa nisu vidjeli samo su čuli pucnje

Otac ubijene braće svjedocima govorio da su naučeni da pričaju u korist optuženog...
143 pregleda 7 komentar(a)
Mašan Čogurić, Foto: Vesko Belojević
Mašan Čogurić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.05.2015. 15:39h

Više svjedoka na suđenju za ubistvo Davorina i Danijela Ćulafića, kazali su juče u Sudu da nijesu vidjeli trenutak kada optuženi Mašan Čogurić poteže oružje na braću, ali da su čuli pucnje.

U nastavku suđenja Predrag Milić rekao je da je čuo tri do četiri pucnja, “jedan za drugim”.

“Prije spornog događaja pored mene su prošli Danijel i Davorin, rukovali smo se i to je bilo kratko”, kazao je Milić.

Odgovarajući na pitanja oca stradalih Borislava Ćulafića, svjedok je rekao da prije pucnjave nije čuo prepirku, jer se nalazio “u prednjem dijelu lokala”.

Svjedok Dušan Dabetić, kazao je da je sjedio u lokalu pored “Moske” gdje se desilo ubistvo i da ne zna šta se tamo dešavalo.

“U jednom trenutku vidio sam dvije osobe kako trče na 50 metara i više udaljenosti od mene i da je jedan od njih nešto držao u ruci, ali ne znam šta”, kazao je Dabetić.

Borislav Ćulafić prigovorio je iskazu, ocjenjujući da je “porodično-policijski lobi uticao na njega da se dijela istine ne sjeća i da je svjesno zaboravi u korist optuženog”.

Srđan Vukotić rekao je svedočeći da je čuo dva pucnja, ali da je tada mislio da je riječ o petardi.

“Sjedjeli smo leđima okrenuti prema separeu gdje se to desilo. Sjećam se da su se čuli pucnji u jednom momentu i Goran je rekao - zaliježite i mi smo se okrenuli prema tlu”, kazao je Vukotić.

Otac ubijenih prigovorio je i njegovom iskazu, ali je potom reagovao branilac optuženog, advokat Danilo Mićović. On je pitao svjedoka da li mu je iko govorio kako da svjedoči, što je ovaj negirao.

Čogurić je optužen da je braću Ćulafić usmrtio sa tri hica iz revolvera 15. februara 2014. godine.

Sa dva hica u glavu i grdni koš, piše u optužnici, ubio je Danijela, dok je jedan hitac ispalio u grudni koš Davorina, od čega je on preminuo.

Suđenje se nastavlja 3. jula.

Bonus video: