ZAVRŠNICA RAGBI PRVENSTVA

Lovćen u finalu nakon pobjede nad Mornarom

Utakmica Lovćena i Mornara bila je puna rezultatskih preokreta, a presudilo je veće iskustvo i dvije greške igrača iz Bara zbog kojih su primili dva eseja
0 komentar(a)
ragbi Lovćen-Mornar, Foto: Goran Kapor
ragbi Lovćen-Mornar, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 04.04.2019. 16:31h

Ragbi klub Lovćen pobjedio je barski Mornar rezultatom 24:16 i igraće u finalu crnogorskog ragbi prvenstva sa Nikšićem. Lavovi iz Nikšića su plasman u finale izborili sa tivatskim Arsenalem prethodnog vikenda.

Utakmica Lovćena i Mornara bila je puna rezultatskih preokreta, a presudilo je veće iskustvo i dvije greške igrača iz Bara zbog kojih su primili dva eseja.

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga, bez velikih akcija i sa dosta prekršaja i grešaka. U prvo vođstvo došli su "gromovi sa Lovćena" iz kazne uspješnim šutom Marka Andrića za tri poena.

Par minuta kasnije kazna je dosuđena za Mornar koji je uspješno izveo Teodor Tomić za izjednačenje 3:3. Pred kraj poluvremena za Lovćen je svirana još jedna kazna koju u poene pretvara Goran Vujović, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 6:3.

Na početku drugog poluvremena nastavlja se slična igra, Lovćen promašuje dva šuta iz kazne a Mornar jedan. Barani ponovo preko Tomića pogodkom iz kazne dolaze do izjednačenja za 6:6. Međutim već u sljedećem napadu ponovo je svirana kazna za Lovćen koju koristi Andrić za vođstvo od 9:6.

Kako se meč približavao kraju počinje zanimljivija igra oba tima. Prvi esej za Lovćen, nakon greške odbrane Barana, postiže Boško Đikanović i povećava vođstvo svog tima na 14:6. Mornar zatim organizuju dobar napad kojeg esejom kruniše Vladimir Tomović i smanjuje razliku na svega tri poena - 14:11.

Lovćen, međutim ostaje sa igračem manje zbog crvenog kartona. Barani preko mladog Mihaila Dobrkovića deset minuta pred kraj postižu esej i prvi put dolaze u vođstvo sa 16:14.

"Gromovi" željni pobjede kreću u novi napad i taman kada je izgledalo da su se Barani odbranili i sačuvali vođstvo prave novu početničku grešku koju Đikanović pretvara u esej za vođstvo Lovćena od 19:16. Mornar nije iskoristio posljednji napad za novi preokret, loptu preotima Andrić koji postiže počasni esej za konačnih 24:16.