KO ĆE GA ZADNJI POPUŠITI?

Digla se kuka i motika na neshvaćenu mladost

A narod i nerazumna omladina se digla protiv maestralno osmišljene akcije. A izgleda da i stranci imaju udjela u osmišljavanju kampanje. A oni proćeraše i ozbiljne investitore, a ne jednu čestitu kampanju...
163 pregleda 27 komentar(a)
Buržuji i sirotinja, Foto: Facebook
Buržuji i sirotinja, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.04.2019. 16:29h

Ponovo bauk kruži Crnom Gorom. Bauk pobune. Digla se kuka i motika. A ovi veliki intelektualci kukaju nad nepobunjenom Crnom Gorom. Pominju građansku hrabrost, rajinski mentalitet... Dokoni, neostvareni, zaludnjaci... pa čitaju knjige. A ne vide pravu istinsku, masovnu pobunu.

Pobunu protiv markentinških magova. Protiv kampanje koja u srži čuva ono što je najvrednije u našoj državi - njenog ponosnog čovjeka. Pobuna će i ovog puta biti velika greška. Bune se protiv onih koji će da nas sačuvaju od nas samih. Protiv onih koji čuvaju najsvjetlije tekovine ŽABLJAČKE Crne Gore. Pobunjenici se ne sjećaju Deklaracije o ekološkoj Crnoj Gori. Markentinški magovi preko divne mladosti poručuju, PUŠITE CRNOGORCI, ali ne duvan. Đe da pušite duvan u ekološkoj državi, a još da uništavate svoja pluća koja pucaju od zdravine. Možete biti goli, bosi, gladni, žedni ne možete. Tu je Suza evrope, Zelena Zeta, kanjonska Morača, Veliko blato. Pa urte - pijte koliko možete i PUŠITE; ali ne duvan. 

Ako je vašim starima Skadar bio više u glavi zbog dobrog duvana, nego zbog kraljevih snova, znajte da je duvan zlo. Ako ništa drugo čuvenu Hercegovinu je pušio Staljin. Lješanski klapi. Neka puše drugi. Mi ne smijemo. Zakleli smo se na Žabljaku, a za nas je zakletva svetinja, naročito ako je data gospodaru. Ako ne zbog zdravlja, onda zbog toga PUŠITE, ali ne duvan, kumimo vas bogom poručuju mladi. 

Digla se kuka i motika na neshvaćenu mladost. Anarhisti, neokomunisti, liberali, nevladini aktivisti, propali studenti istorije, režije - svi u front protiv dobrotvora. Što je ovo ljudi, čude se pametni. Opet Vatikan, Kominterna, Bakunjin, masoni. Ko ovo režira. Ko nas opet vuče u mrak duvanskog dima. Jedino frojdovci čute. I lakanovci. Oni kapiraju koliko je kampanja pametna, dalekosežna. Oralna faza, značajna u razvoju ponosnog čovjeka. Mora se nešto imati u ustima, ali ne duvan pobogu.

Zamijene tablice na kolima, zatamne stakla, pa ti vidi puši li se unutra

Mladi poručuju i njihovim starima koji ponekad vole navike iz predžabljačke Crne Gore. I njih je sramota. Svuda časno predstavljaju ove ponosite sure litice, a po koji duvan popuše. Zato se dovijaju, kao i mi kad smo krili prvi duvan od svojih nesrećnih roditelja. Zamijene tablice na kolima, zatamne stakla, pa ti vidi puši li se unutra. Neki su još maštovitiji, prodaju sporog Rumuna, kupe brzog Njemca pa po gasu. Nama toga crnogorskog oka koje može vidjeti što se radi u Opelu. A i naše su oči nekako poluzatvorene, kao da su navikle na lampu čkiljavicu. Ali zato imamo uši mimo ijednog narod na svijetu. Pircio Biroli nije primao četvrtkom da se sitano ispuši u svom birou u prestonici.

On je kažu bio iz Napulja, grada u kojem je boni vladika lamentirao nad svojim Montenegrom. Htio je kažu, da kao ovi suludnjaci sa Sjevera bježi za Ameriku. Možda bi napisao Vijenac Velikog kanjona, pa se ne bi mučili da ga prevode po svjetskim jezicima. A možda bi ga Linkoln uzeo u Senat da se diči kako se u robovlasničkoj državi poštuje multikulturalnost. U Americi se duvan šmrkao, ne bi valjda vadiku navukli na to zlo.

Zašto Napulj. Sjetili se naši kako  da izvuku iz žabljačke svijesti velike koristi. Duvan njima uvaliti. Tamo svako jutro vide najveću pušačicu na svijetu. Stalno dimi. Mi smo naučili pouke. Od njenog pušenja su znali da stradaju čitavi gradovi - Herkulanum i Pompeja. A mi oćemo da se dobrovoljno uništavamo. PUŠITE, ali ne duvan. Malo mašte, brzi gliseri i eto njima duvan. Mi smo očistili državu i imali po još neku korist uz to. Malo povećali kubikažu auta našoj vrloj omladini, uvećali njihove račune po podgoričkim i budvanskim kafićima, sa prljavog prešli na belo. Zagađuju vazduh jedino ako negdje šibicom zagriju kašičicu u nekom toaletu sa zlatnom WC šoljom. Sve je to sitno u odnosu na štetnost pušenja.

A narod i nerazumna omladina se digla protiv maestralno osmišljene akcije. Sve što valja oće da unište. A izgleda da i stranci imaju udjela u osmišljavanju kampanje. A oni proćeraše i ozbiljne investitore, a ne jednu čestitu kampanju koja je samo bila na tragu tekovina najsvetijih ekoloških zavjeta ovog naroda. Zlobnici pominju OVER PUŠENJE. Ko će ga zadnji popušiti? Ko puši znamo dobro, a ko će zadnji, to zna onaj odozgo uz lulu dobrog duvana.

Narodi su inače nezahvalni, i oni malo veći od nas. Jedna kraljica ih je podučavala o štetnosti hljeba za organizam, pa ih upućivala na kolače, a oni joj kasnije ofikare glavu. A ovi mladi kume vas bogom i svim svecima da ne pušite duvan. I opet vam ne valja. E, onda stvarno PUŠITE.

Opet prestoničani aktuelizovali staru priču - ulazi stoperka u auto i pita vozača, smije li se pušiti, a on u duhu ekoloških standarda kaže, smijete ako vam ne smeta volan