Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu povodom Dana nezavisnosti

57 pregleda 0 komentar(a)
Šahovski turnir, Foto: Dijagonale
Šahovski turnir, Foto: Dijagonale
Ažurirano: 15.05.2015. 14:21h

Povodom Dana nezavisnosti, 21. maja, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, a u organizaciji NVO Centar za razvoj šaha ''Dijagonale'' održaće se peto Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu.

"Turnir će se održati u Narodnoj biblioteci ,,Radosav Ljumović'' u Podgorici a otvoriće ga Nela Savković Vukčević ,sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica. Prijave za učešće se primaju od 10,00 do 10,30 časova nakon čega će biti otvaranje i početak turnira u 11.00 h. Turnir se igra u devet kola po švajcarskom sistemu - FIDE varijanta (kompjutersko parovanje), sa tempom igre 10 minuta po igraču za partiju", navodi se u saopštenju Centra za razvoj šaha ''Dijagonale''

Turnir je rejtingovan, a upisnina od pet eura je obavezna za sve učesnike.

"Za tumačenje pravila na turniru nadležni su Goran Vukadinović,medjunarodni sudija i Nemanja Vukčević, klupski sudija i njihove odluke su konačne", dodaje se u saopštenju.

Nagradni fond turnira je 800 eura, prva nagrada je 200 eura, druga 150, treća 100...

Najboljeplasirana šahistkinja, kao i najbolje plasiran igrač sa 2.000 i ispod rejting poena dobiće posebne nagrade od po 25 eura.

Dosadašnji pobjednici turnira bili su internacionalni majstor Blažo Kalezić (dva puta), velemajstor Milan Draško i internacionalni majstor Marko Krivokapić.

Bonus video: