Ulcinj: Zaplijenjene cigarete i duvan na zelenoj pijaci

Đonović je naveo da je inspektorima govorio da mu objasne kako da se legalizuje kao proizvođač
125 pregleda 0 komentar(a)
rezani duvan, Foto: Uprava carina
rezani duvan, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 15.05.2015. 11:32h

Mobilni tim uprave carina oduzeo je manje količine šteka cigareta i domaćeg duvana na ulcinjskoj zelenoj pijaci u akciji koju su izveli rano jutros oko 08.00h. Mobilni tim je došao nenajavljeno znajući da je u Ulcinju petak pazarni dan kada svoje proizvode iznose mještani Krajine, odnosno Ostrosa gdje se tradicionalno gaji i proizvodi duvan.

Četvorici Krajinjana Rifatu Markaševiću, Musi Dodiću, Hajrulahu Dragoviću i Saitu Đonovići oduzeto je ukupno 20 kilograma duvana i napisali im jedinstvenu kaznu od 134 eura.

"Ako već moramo da platimo kaznu, neka nam vrate robu", ogorčen je Markašević.

Đonović je kazao da Ostrošani žive od prodaje duvana.

"Imam tri studenta. Svakog petka prevalim 120km do Ulcinja i onda mi uzmu robu. Da se utopim u jezero jedino", kaže Đonović.

On je naveo da je govorio da mu objasne kako da se legalizuje kao proizvođač.

"Neka dođu i izbroje zasade, neka nam odrede PDV i mi nemamo ništa protiv. Ovo je jedino mjesto gdje možemo da prodajemo svoj proizvod. Dragović je naveo da su inspektori banuli iznenada i bez riječi redom pokupili duvan.

"Vratili su nam posle po dvije tri kese i rekli mi da više ne smijem ni da sadim a kamoli da prodajem", kazao je Dragović.

Prodavci ispred pijace kojima su inspektori zaplijenili manju količinu šteka svih vrsta cigareta nijesu bili raspoloženi za razgovor.

Bonus video: