Čađenoviću preglasavanjem izmaklo finale

195 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Čađenović
Nemanja Čađenović
Ažurirano: 21.09.2018. 12:36h

Crnogorski kik bokser Nemanja Čađenović nije uspio da se plasira u finale Svjetskog prvenstva za kadete i juniore u italijanskom Jesolo Lidu.

On je danas u polufinalnoj borbi kategorije do 63,5 kilograma poražen od Rusa Raufa Mamedova odlukom sudija na poene 2:1.

Junior podgoričkog kluba 081 Podgorica, koji nastupa u disciplini lou kik, plasmanom u polufinale obezbijedio je bronzanu medalju. Čađenović je bio slobodan u osmini finala, dok je u četvrtfinalnoj borbi pobijedio Uroša Petera iz Srbije 3:0.

Selektor Goran Radonjić kazao je da je Čađenović pokazao odličnu borbu.

"Vodio je tokom cijelog meča, do pred kraj treće runde kada je ruski borac stekao minimalnu prednost i zadržao je do kraja. Mi smo zadovoljni prikazanom borbom našeg takmicara. Čađenović je pokazao da je veliki potencijal i da se može ozbiljno računati na njega u narednom periodu", kazao je Radonjić.

Rival Mamedova u finalu biće Čingizhan Almazbekulu iz Kirgstana, koji je u polufinalnoj borbi pobijedio Ukrajinca Oleksandra Voroncova.

Borbu za polufinale i medalju u srijedu je izgubio Nikola Prlja (do 54), dok su dan ranije u osmini finala eliminisani Ilija Vujović (do 71) i Miloš Mugoša (preko 81).

Bonus video: