Suđenje za računarsku prevaru: Lojd traži da mu Čujović vrati franke

Lojd je istražiteljima ispričao da je za krađu sa računa saznao prilikom online kontrole njegovog bankovnog salda
151 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2015. 09:21h

Britanac Džonatan Lojd, saopštio je da mu je Swiss banka vratila nešto više od 200.000 eura koje su mu hakeri nezakonito “skinuli” sa računa, ali traži da mu optuženi plate advokatske troškove koje je imao tokom povraćaja novca.

Izjava Lojda pročitana je u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja grupi crnogorskih državljana optuženoj za milionsku kompjutersku prevaru.

On u tekstu navodi da nije inicirao transankcije kojima je sa njegovog računa u Cirihu, 212.500 švajcarskih franaka prebačeno na račune optuženih Miloša Čujovića i Dragana Kovačevića.

Lojd je istražiteljima ispričao da je za krađu sa računa saznao prilikom online kontrole njegovog bankovnog salda.

Objasnio da je protiv Čujovića i Kovačevića podnio zahtijev za naknadu 7.275 švajcarskih franaka koje je potrošio na usluge advokata.

Za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru, osim Čujović i Kovačevića, optuženi su i Nikola M. Marković, Vidoje S. Stanišić, Nebojša M. Marković, Saša V. Klikovac, Bojan N. Pejović, Radonja D. Vulević, Boris B. Petričević i Slađana M. Medenica.

Prema optužnici, oni su hakerskim prevarama uspjeli da sa tuđih računa iz inostranstva ukradu 1.186.673 eura, od čega su podigli 223.516,17 eura. Ostali dio novca blokiran je na deviznim računima okrivljenih po nalogu tužilaštva.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. jun.

Bonus video: