Da li je Pobjeda izašla iz stečaja?

Advokat Aleksandar Đurišić, dostavio je izvještaj sa internet stranice Centralnog registra Privrednog suda, u kome piše da je to preduzeće izašlo iz stečaja
121 pregleda 2 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.05.2015. 09:15h

Sudija Danilo Jegdić najavio je da će od Privrednog suda tražiti podatak da li je je “Pobjeda” izašla iz stečaja i kakav je pravni položaj tog preduzeća nakon okončanja stečajnog postupka.

Punomoćnik Milke Tadić Mijović i Milene Perović Korać, tražio je ranije da se nastavi postupak koje su novinarke “Monitora” pokrenule protiv “Pobjede”, jer je, kako je kazao, taj državni list izašao iz stečaja.

Advokat Aleksandar Đurišić, dostavio je izvještaj sa internet stranice Centralnog registra Privrednog suda, u kome piše da je to preduzeće izašlo iz stečaja.

Sudija je naveo da to nije dovoljno da bi se prema “Pobjedi” nastavio postupak, već se mora pribaviti zvaničan dokument Privrednog suda.

Spor se nastavlja 15. juna.

Novinarke su pokrenule spor protiv “Pobjede” i bivšeg glavnog urednika Srđana Kusovca, zbog uvreda i govora mržnje u tekstovima koje je taj list objavljivao od juna 2011. do aprila 2012.

U međuvremenu, prekinut je postupak prema “Pobjedi” jer je bila u stečaju.

“Pobjeda” je tada objavljivala tekstove Marka Vešovića i Šekija Radončića, koje je Kusovac nazivao književnim djelom, u kojima su novinarke nazivali “ološima”, “džukelama”, ”kerovima”, “zulumćarskom ekipom novinara”, “šupljoglavima”, “profesionalnim falsifikatorkama”, “lovačkim kerovima”, ”medijskim siledžijama u suknjama”, ”glupim kao točak”, ”kilomudićkama”, ”mitingaševim kerovima u suknjama”...

Bonus video: