POLICIJE IZ REGIONA OPSEŽNO ISTRAŽUJU

Ubistvo Radomana naručeno iz Crne Gore?

Inspektori imaju čvrsta operartivna saznanja da je metak za Radomana stigao iz Crne Gore
1116 pregleda 26 komentar(a)
Goran Radoman, Foto: Screenshot (YouTube)
Goran Radoman, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.05.2015. 19:35h

Crnogorska policija sa kolegama iz regiona sprovodi opsežnu istragu o ubistvu Cetinjanina Gorana Radomana koji je lividiran u februaru na Novom Beogradu, jer kako saznajemo, do sada prikupljeni operativni podaci ukazuju da je ubistvo naručeno iz Crne Gore.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević nije demantovao ova saznanja, baš kao što do danas niko od istražitelja nije demantovao pisanje medije da je Radoman glavom platio izgubljeni tovar od 300 kilograma kokaina u Valensiji vrijedan 15 miliona eura.

Crnogorska policija intenzivno istražuje ubistvo Cetinjanina Gorana Radomana, koji je u februaru, iz zasjede, likvidiran u Beogradu, gdje se preselio nekoliko mjeseci ranije. Inspektori imaju čvrsta operartivna saznanja da je metak za Radomana stigao iz Crne Gore. To na direktno pitanje nije demantovao ni crnogorski ministar unutrašnjih poslova.

"Kriminalistička policija svakodnevno sarađuje sa kriminalističkom policijom Srbije i ta saradnja je podignuta ne samo na nivou kriminalističkih policija nego dvojice ministara i direktora policije, naravno sve ono što je razmjena tih podataka u tome ne može biti predmet saopštavanja javnosti", kazao je za TV Vijesti Raško Konjević, ministar unutrašnjih poslova.

Istražitelji vjeruju i da je ubistvu Radomana prethodio napad na Podgoričanina Milana Vujotića, čiji je blindirani automobil raznešen u snažnoj eksploziji, na parkingu u podgoričkom Bloku pet. Napad na Vujotića dogodio se ujutro, a Radoman je ubijen uveče na Novom Beogradu. U kakvoj su vezi ova dva događaja istražitelji za sada ne saopštavaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Radoman je glavom platio izgubljeni tovar od 300 kilograma kokaina u Valensiji, a istim povodom na meti napadača našao se i Vujotić, koji je u međuvremenu nestao iz Crne Gore. Sumnja se da su oni zajedno radili s drogom a da je sukob među njima nastao nakon izgubljenog tovara. Vujotić je trenutno nedostupan našim istražiteljima.

"Milan Vujotić je prema našim saznanjima legalno napustio Crnu Goru i mi nemamo u tom pravcu nikakvih detalja koje mogu da vam konkretno saopštim vezano za dotičnu osobu", rekao je Slavko Stojanovic, direktor crnogorske policije.

Slučajno ili ne direktor policije potvrdio je medijima da je kuća Vujotića nedavno detaljno pretresena u okviru istraga nekoliko neriješenih ubistava.

"Policija sklapa mozaik u svim ovim sitaucijama koje je minstar objasnio i predmet Vašeg interesovanja i shodno potrebni procjenjujemo da je potrebno obezbijediti kvalitetan nivo dokaza pred kojima bi mogli pred Tužilaštvom radi procesuiranja izvršilaca ovih krivičnih djela", kazao je Stojanović.

Od novog sastanka sa srpskim kolegama koji će biti održan, kako je to najavio ministar Konjević, u narednih nekoliko dana, očekuju se mnogo jer, saznajemo, skoro danonoćno se pokušava locirati Vujotić. Inspektori očekuju da bi njegovim saslušanjem mogla da bude raskrinkana kriminalna grupacija kojoj, navodno, pripada već godinama pa samim tim i neka teška krivična djela.

Ova kriminalna grupa, kako vjeruju istražitelji, iznikla je od neposlušnih kriminalaca koji su pripadali drugim kriminalnim organizacijama, i koji su, vjerujući da su sposobniji od nadređenih u narko grupama kojima su pripadali, odlučili da naprave svoju mrežu prodaje droge. Uspjeli su da se uključe u poslove sa svjetskim narko kartelima, ali su se na meti našli nakon izgubljene pošiljke kokaina u Valensiji. Sumnja se da je krađu pošiljke organizovala neka od ovdašnjih kriminalnih grupa, upravo radi osvete dojučerašnjim saradnicima koji su im preuzeli i dobavljače i tržište. 

Preporučujemo za Vas