Izložba "ART&CMS Montenegro"

Na izložbi ‘ART’ biće predstavljeni umjetnički radovi studenata: Jelene Šoškić, Ive Kasalice i Nemanje Popovića sa Fakulteta dramskih umjetnosti i Lidije Martinović i Kristine Kusovac sa Fakulteta likovnih umjetnosti
55 pregleda 0 komentar(a)
izložba Art&CMS, Foto: Ucg.ac.me
izložba Art&CMS, Foto: Ucg.ac.me
Ažurirano: 10.10.2018. 07:16h

Otvaranje izložbe “ART&CMS Montenegro” biće upriličeno danas na Cetinju, u Umjetničkoj galeriji “Miodrag Dado Đurić”, a program počinje u 12 časova.

“Na izložbi ‘ART&CMS’ biće predstavljeni umjetnički radovi studenata: Jelene Šoškić, Ive Kasalice i Nemanje Popovića sa Fakulteta dramskih umjetnosti i Lidije Martinović i Kristine Kusovac sa Fakulteta likovnih umjetnosti. Njihove umjetničke instalacije predstavljaju rezultat radionica kojima su rukovodili dr Michael Hoch i doc. dr Edin Jašarović tokom ljetnjeg semestra, a inspirisane su idejama koje su studenti imali prilike da razvijaju tokom radne posjete CERN-u”, istakli su organizatori.

Nakon otvaranja izložbe, u 12.45 časova, za posjetioce će biti organizovane i radionice kojima će rukovoditi Ines Zlatović i Michael Hoch.

Pored umjetničkih instalacija studenata FDU i FLU, na izložbi će posjetioci imati priliku da se upoznaju i sa ostalim umjetničkim radovima i instalacijama koje su realizovane u okviru ovog programa, a koji trenutno čine dio postavke “Balkanske ture” koja je ranije bila izložena u Splitu, a nakon Cetinja ide u Sarajevo.

Art@CMS je poznata kolaboracija umjetnika, naučnika i univerziteta, pojašnjavaju oni, a misija je da se javnosti predstavi ljepota nauke i najnovija otkrića, kao i da mladi ljudi budu nadahnuti za bavljenje naukom, kao i da “mladi umjetnici doprinesu stvaranju kreativne sinergije između umjetnosti i nauke”.

Izložba je dio programa festivala Otvoreni dani nauke 2018, a u organizaciji Ministarstva nauke Crne Gore.

Bonus video: