Pavličić zastupa Crnu Goru u Strazburu?

Iz Ministarstva pravde nijesu hteli ni da potvrde, ni da demantuju tu informaciju...
621 pregleda 12 komentar(a)
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2015. 10:55h

Sutkinja podgoričkog Višeg suda Valentina Pavličić, biće novi zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, rečeno je nezvanično „Vijestima“ u Ministarstvu pravde (MP).

Portparol ministarstva Ana Radusinović, tu informaciju nije potvrdila, ali ni demantovala.

„Zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu nije izabran, a javnost će o izboru zastupnika biti blagovremeno obaviještena“, kazala je ona.

Izvori “Vijesti” u MP kazali su da je ministar pravde Zoran Pažin, koji je do imenovanja na tu funkciju bio zastupnik Crne Gore u Strazburu, izabrao sutkinju Pavličić i da je ona prihvatila da ga naslijedi.

Zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava predlaže ministar pravde, a bira Vlada.

Sutkinja Pavličić juče nije odgovarala na telefonske pozive “Vijesti”.

U njenoj biografiji piše da je Pravni fakultet upisala školske 1986/87. godine i diplomirala 1990. godine sa prosječnom ocjenom 8,58.

Kao student Pravnog fakulteta nagrađivana je kao najbolji student, bila predsjednik studenata Pravnog fakulteta u Podgorici i predstavnik Pravnog fakulteta u interfakultetskoj konferenciji Pravnih fakulteta SFRJ.

Pravosudni ispit položila je početkom 1997. godine, nakon čega je obavljala posao stručnog saradnika i sekretara u Višem sudu u Podgorici. U februaru 2001. godine izabrana je za sudiju Osnovnog suda u Podgorici. Na toj funkciji radila je u prvostepenom krivičnom referatu, a od 2004. godine i kao istražni sudija.

Od juna 2005. godine određena je za postupanje u predmetima organizovanog kriminala u pretkrivičnom i istražnom postupku.

U martu 2006. godine izabrana je za sudiju Višeg suda u Podgorici u prvostepenom krivičnom odjeljenju.

Dvije godine kasnije, rješenjem predsjednika Višeg suda, postavljena je za sudiju za postupanje u Specijalizovanom odjeljenju za krivična djela organizovanog kriminala. Taj posao obavlja i danas.

Sutkinja Pavličić je 2008. imenovana za člana Konsultativnog savjeta sudija Evrope u Strazburu. Na tom mjestu je i sada kao član i predstavnik Crne Gore. Predavač je u Centru za edukaciju nosilaca pravosudnih funkcija na temu “Računarski kriminal”, a sudijama i tužiocima prenosi znanje i na temu“ Računarski kriminal”. Na listi je eksperata OEBS-a i CEPEJ- a.

Bonus video: