STONI TENIS

Radović od sjutra na turniru u Bratislavi

1 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Radović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.04.2019. 16:24h

Crnogorski paraolimpijac, stonoteniser Filip Radović, u pratnji svog trenera Nikolaja Lupuleskog, otputovao je juče za Bratislavu, gdje će od sjutra do 19. maja nastupiti na trećem ovosezonskom Open turniru, koeficijenta 40.

"Veoma sam zadovoljan nastupom na prošlonedjeljnom turniru u Laškom, kao i zbog toga što sam u međuvremenu sa svojim klubom Unireom izborio viši rang, prvu ligu Srbije. I u Bratislavi se očekuje učešće najboljih svjetskih igrača i bio bih zadovoljan ako bih napravio korak dalje u odnosu na Lasko, gdje sam zaustavljen u četvrtfinalu u pojedinačnoj konkurenciji. Ekipno, zajedno sa Bugarinom Kodjabaševim očekujem medalju kao u Linjanu i Laškom", rekao je Radović.

Kako je saopšteno iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, crnogorska golbol reprezentacija je proteklog vikenda nastupila u Sarajevu na međunarodnom turniru u paraolimpijskoj diciplini osoba sa oštećenjem vida.

Crna Gora je nastupila sa dvije reprezentacije od kojih je jedna zauzela 5,  a druga 7. mjesto u konkurenciji osam ekipa.

“Ovo je bilo odlično iskustvo za našu mladu reprezentaciju. Podjelom u dvije ekipe smo otvorili mogućnost da odigramo što više mečeva protiv jakih ekipa gdje smo na momente pružili veoma jak otpor, posebno mislim na mečeve sa reprezentacijom Slovenije i Hrvatske, koji su mnogo naprijed u odnosu na nas u ovom sportu. Zabilježili smo čak i jednu pobjedu protiv ekipe Sarajeva. Turnir je osvojila reprezentacija Slovenije, druga je bila Bugarska, a treća Hrvatska”, stoji u saopštenju Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.