Policija sve zna, ali čeka dokaze

Konjević je zamolio novinare da ne ometaju istrage...
260 pregleda 34 komentar(a)
Raško Konjević, Slavko Stojanović, Foto: Luka Zeković
Raško Konjević, Slavko Stojanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.05.2015. 07:40h

Nalogodavci, organizatori i izvršioci najvećeg dijela nerasvijetljenih ubistava u trouglu su Crna Gora - Srbija - Bosna i Hercegovina.

To je juče kazao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević odgovarajući na pitanja “Vijesti” o istragama ubistava Gorana Radomana, Andrije Mrdaka, Armina Muše Osmanagića, Vinetua Strugara i Saše Markovića.

Konjević nije precizirao ko su nalogodavci, organizatori i izvršioci i na koja krivična djela konkretno misli, ali je kazao da policija osim operativnih saznanja, mora da obezbijedi materijalne dokaze.

“To je jedna od tema o kojoj smo više puta razgovarali. Sada ćemo ponovo imati sastanke ministara unutrašnjih poslova BiH, Srbije i Crne Gore, zajedno sa direktorima nadležnih bezbjednosnih službi, zato što u tom trouglu, negdje najveći dio krivičnih djela ima svoje nalogodavce, organizatore i izvršioce”, rekao je Konjević.

Tvrdi da ima pomaka u istrazi ubistva Andrije Mrdaka.

“Pomaka u istrazi ubistva Andrije Mrdaka ima. Ne mogu govoriti o detaljima... U odnosu na prošli put, kroz regionalnu saradnju smo značajno unaprijedili svoja operativna saznanja”.

Govoreći u istrazi ubistva Markovića, Konjević je rekao da je to “predmet pažnje policije”:

"I tu imamo ozbiljne napretke. Iskoristio bih priliku da zamolim medije da nam pomognu, a ne da odmažu pišući svakoga dana o informacijama koje apsolutno nisu tačne, na taj način ili signalizirajući ili 'opstruirajući' istragu”, kazao je.

Ministar unutrašnjih poslova je kazao i da će direktor policije Slavko Stojanović, predložiti postavku policije za koju smatra da će u narednom periodu dati adekvatne rezultate.

To je rekao odgovarajući na pitanja "Vijesti” o smjenama, koje je najavio nakon bombaškog napada u Bloku pet:

"Ne samo u podgoričkom CB-u, nego i u drugim centrima. Nedavno smo usvojili sistematizaciju koja je stupila na snagu, i sada su se stekli uslovi da direktor policije izvrši novi raspored službi".

Bonus video: