PRONAĐENO VIŠE PREDMETA

Berane: Nakon pretresa oduzeto oružje, municija, praškaste materije...

"V.R. nije zatečen na mjestu pretresa jer se nalazi na bolničkom liječenju u zdravstvnoj ustanovi..."
171 pregleda 1 komentar(a)
oružje, pištolj, municija, Foto: Shutterstock
oružje, pištolj, municija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.09.2018. 12:34h

Policija je pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi Beranac V.R. (34) oduzela oružje, municiju, kao i praškastu materiju čija će se sadržina utvrditi vještačenjem i druge predmete.

"Policijski službenici su pronašli i oduzeli: poluautomatsku pušku cal. 7,62 mm sa 17 komada municije u okviru, pištolj marke „Browing“ cal. 9 mm sa 13 komada municije u okviru, osam komada pištoljske municije cal. 7,65 mm, 31 komad pištoljske municije cal. 7,62 mm, 51 komad lovačke municije cal. 12 mm, dva okvira od poluautomatske puške, praškastu materiju nepoznate supstance braon boje težine 488,4 grama, praškastu materiju bijele boje težine 74,2 grama, praškastu mateiju žute boje težine 46,1 gram, fišektar za lovačku municiju i lovački ranac", piše u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da će pronađeno oružje, municija, praškaste materije i ostale stvari biti upućene u Forenzički centar radi vještačenja.

"V.R. nije zatečen na mjestu pretresa jer se nalazi na bolničkom liječenju u zdravstvnoj ustanovi. Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama od V.R. je oduzeta putna isprava do dobijanja nalaza vještačenja. O događaju su obavješteni državni tužilac u ODT u Beranama i državni tužilac u VDT u Bijelom Polju. Prikupljenja su obavještenja od lica koja su zatečena na mjestu pretresa. Državni tužilac u ODT u Beranama će se u odnosu na oduzete predmete izjasniti nakon dobijenih nalaza vještačenja u Forenzičkom centru", zaključuje se.