Ministarstvo odbrane: U vojnom skladištu na Zlatici nema naoružanja i municije

"Čuvar na površini Vojnog stacionarnog automatizovanog strelišta Zlatica 7. maja predveče prijavio je da je primijetio lica na tom prostoru, a nakon toga čuo i pucnje. Organi vojne i civilne policije su odmah nakon prijave čuvara izvršili uviđaj na objektu i istraga je u toku"
1 komentar(a)
municija, Foto: Shutterstock
municija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.05.2015. 14:51h

Ministarstvo odbrane demantovalo je da u Vojno stacionarnom automatizovanom strelištu Zlatica postoje skladišta naoružanja i municije.

List "Dan" je objavio da su pripadnici Vojske Crne Gore napadnuti kada su dvojica, za sada neidentifikovanih, muškaraca ispalili nekoliko metaka u njihovom pravcu, te da je do incidenta došlo na vojnom strelištu u mjestu Zlatica. Navedeno je i da se pored strelišta nalazi nekoliko objekata u kojima se skladišti naoružanje.

"Na površini koju zauzima Vojno stacionarno automatizovano strelište (SAS) Zlatica ne postoje skladišta naoružanja niti municije. Čuvar na površini Vojnog stacionarnog automatizovanog strelišta Zlatica 7. maja predveče prijavio je da je primijetio lica na tom prostoru, a nakon toga čuo i pucnje. Organi vojne i civilne policije su odmah nakon prijave čuvara izvršili uviđaj na objektu i istraga je u toku", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je Vojno stacionarno automatizovano sterlište Zlatica proglašeno neperspektivnim obzirom da su svi kapaciteti za potrebe obuke jedinica Vojske Crne Gore, u gađanju pješadijskim naoružanjem, uspostavljeni u kasarni u Danilovgradu, te na njemu ne postoje skladišta naoružanja niti municije.

"Vojska Crne Gore samo fizički obezbjeđuje lokaciju strelište Zlatica do konačnog rješenja u pogledu imovinskih odnosa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: