U toku su prijave za Drugi podgorički triatlon: Sport koji ne poznaje godine

Za sve one koji se prijave do 15. maja, startnine (kotizacije) za učešće na takmičenju iznose 15 eura za sprint triatlon i olimpijski triatlon, a 25 eura za sprint triatlon štafete (štafete čine 2 ili 3 takmičara koji završavaju zasebne segmente)
0 komentar(a)
triatlon Plavnica, Foto: Luka Zeković
triatlon Plavnica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2015. 12:40h

U organizaciji Triatlon kluba Podgorica, 13. juna na Plavnici će biti održan II Podgorički triatlon. Ovogodišnje swim-bike-run takmičenje će biti organizovano u dvije trke - sprint triatlon, koji je održan i prošle godine (750 metara plivanje, 20 km biciklo i 5 km trčanje), a prvi put će biti održan i olimpijski triatlon (1,5 km plivanje, 40 km biciklo i 10 km trčanje), koji će ujedno biti i prvenstvo Crne Gore za 2015. godinu.

"Triatlon je jedini sport u kojem profesionalci i rekreativci nastupaju zajedno u ustom danu u isto vrijeme i jedini sport koji ne poznaje starosne granice – do finish linije mogu stići svi koji umiju da plivaju, voze biciklo i trče", kažu u Triatlon savezu Crne Gore.

Za takmičenje na Plavnici ove godine očekuje se učešće preko 100 takmičara, pored domaćih, brojni će biti i učesnici iz Hrvatske, Srbije i ostalih zemalja.

"Osim najboljih od prošle godine Jakše Diklića (Hrvatska), Nemanje Koraća (Srbija) i Luke Čupića (Crna Gora), učešće je potvrdio i Andrej Vištica iz Hrvatske, evropski šampion u disciplini Ironman za 2013. godinu.

Prijave možete izvršiti na sajtu Triatlon saveza Crne Gore, gdje su objavljene i ostale informacije u vezi sa takmičenjem.

Za sve one koji se prijave do 15. maja, startnine (kotizacije) za učešće na takmičenju iznose 15 eura za sprint triatlon i olimpijski triatlon, a 25 eura za sprint triatlon štafete (štafete čine 2 ili 3 takmičara koji završavaju zasebne segmente).

Nakon toga dana, startnine će biti za po pet eura skuplje.

Uplaćenom kotizacijom, osim samog učešća na takmičenju, obezbijeđeno je i učešće na Pool pasta partiju u petak 12. juna od 20 sati, zvanična majica trke, kapica za plivanje u kojoj je obavezno učestvovati, osvježenje na početku, tokom i nakon trke, masaža i ručak nakon trke, medalja za završetak trke kao i osiguranje učesnika.

"Prihvatite izazov i osjetite energiju najpopularnijeg sporta 21. vijeka", poručuju iz Triatlon kluba Podgorica.

I Crnogorci na tronu: Podgorički triatlonci donose medalje iz Dubrovnika >>>

Bonus video: