I Crnogorci na tronu: Podgorički triatlonci donose medalje iz Dubrovnika

Dvadesetjednogodisnji Miloš Dragović, nakon izvandrednog rezultata na Beogradskom maratonu, još jednom je dokazao da je budućnost crnogorske atletike. On je stazu dugu 21 km istrčao za 1:24:18, što je bilo dovoljno za drugo mjesto
120 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2015. 11:16h

Miloš Dragović, član atletskog kluba Podgorički maraton i Dušan Milošević, član triatlon kluba Podgorica, osvojili su drugo i treće mjesto na I Dubrovačkom polumaratonu, u konkurenciji preko 400 takmičara iz 34 zemlje svijeta.

Dvadesetjednogodisnji Miloš Dragović, nakon izvandrednog rezultata na Beogradskom maratonu, još jednom je dokazao da je budućnost crnogorske atletike. On je stazu dugu 21 km istrčao za 1:24:18, što je bilo dovoljno za drugo mjesto.

"Bio sam u vođstvu do 15. kilometra nakon čega moj tempo je opao. To je iskoristio Mišović koji je do kraja uspio da zadrži prvo mjesto. Inače, ovo je moj prvi polumaraton i mogu reći da sam prezadovoljan s obzirom na izuzetno teške uslove", rekao je on.

Član Triatlon kluba Podgorica, Dušan Milošević, takođe je više nego zadovoljan ostvarenim.

"Izvanredna atmosfera i odlična organizacija. Bilo je teško, ali ujedno i pravo uživanje trčati Dubrovnikom i ući u cilj na Stradunu kao treći".

U organizaciji Prvog dubrovačkog polumatartona, pored lokalne zajednice, učesvovao je i Next Events Production iz Portlanda, organizatori najpoznatijih maratona i polumaratona širom SAD.

Galerija

Bonus video: