ISTRAGA U TOKU

Pucali na stražare u vojnom skladištu na Zlatici, pokušali da ukradu naoružanje

Vojnik je naveo i da su napadači, prema njegovoj procjeni, imali oko 30 godina i da je jedan bio u bijeloj, a drugi u crvenoj majici. Kako se incident dogodio u večernjim satima i to na dijelu strelišta koji je obrastao gustom šumom pripadnik Vojske Crne Gore nije uspio da jasno vidi lica osumnjičenih. On je dao izjavu u kojoj je tvrdio da nije siguran da jš su napadači pucali u njega ili u vazduh kako bi ga uplašili
75 pregleda 43 komentar(a)
Walter pištolj, Foto: Shutterstock.com
Walter pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.05.2015. 07:20h

Pripadnici Vojske Crne Gore napadnuti su kada su dvojica, za sada neidentifikovanih, muškaraca ispalili nekoliko metaka u njihovom pravcu. Do incidenta je došlo na vojnom strelištu u mjestu Zlatica, piše Dan

Pored ovog strelišta nalazi se nekoliko objekata u kojima se skladišti naoružanje. Objekti su već nekoliko godina napušteni, a obezbjeđuju ih pripadnici VCG.

"O incidentu na vojnom strelištu obaviješteno je osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a izviđaj je obavila dežurni tužilac Romina Vlahović. Nakon sprovedenih izviđajnih radnji donijećemo odluku da li će predmet biti dodijeljen Višem tužilaštvu", saopšteno je Danu iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca.

Kako je to listu rečeno iz MUP-a, u četvrtak veče, nešto prije 20.30 sati , vojnik koji je bio u smjeni te večeri kao stražar vidio je dvojicu muškaraca kako se približavaju vojnim objektima. Kako je zabranjen prilaz tom mjestu, vojnik ih je pozvao da stanu. Tada je za njim pošlo i nekoliko njegovih kolega. Umjesto da stanu, dvojica muškaraca su zapucali, ali srećom nijesu pogodili stražare. Nakon toga su pobjegli.

Vojnik je odmah pozvao policiju i obavijestio ih o incidentu. Na lice mjesta odmah je izašla vojna policija, koja je obavila uviđaj, a zatim i službenici podgoričkog Centra bezbjednosti. Opisujući ovaj incident vojnik je naveo da je sa razdaljine od oko dvadesetak metara ugledao dvojicu muškaraca kako se približavaju objektima u kojim se skladišti municija, nakon čega ih je upozorio da stanu. Napadači su zapucali i pobjegli u gustu šumu koja okružuje strelište, tako da nije uspio da ih pronađe.

Vojnik je naveo i da su napadači, prema njegovoj procjeni, imali oko 30 godina i da je jedan bio u bijeloj, a drugi u crvenoj majici. Kako se incident dogodio u večernjim satima i to na dijelu strelišta koji je obrastao gustom šumom pripadnik Vojske Crne Gore nije uspio da jasno vidi lica osumnjičenih. On je dao izjavu u kojoj je tvrdio da nije siguran da jš su napadači pucali u njega ili u vazduh kako bi ga uplašili.

Prilikom uviđaja policajci nijesu uspjeli da pronađu čaure od ispaljenih metaka, tako da još nije utvrđeno iz kog oružja su pucali.

Policija i tužilaštvo radeći na identifikovanju i pronalaženju napadača nastoje i da otkriju motiv zbog kojeg su osumnjičeni ušli na strelište koje je vojna imovina. Naime, kako je Danu saopšteno iz policije,"provjerava se da li su dvojica muškaraca koji su pucali na vojnika namjeravali da ukradu oružje i municiju koji se skladište za potrebe vojske u objektu pored strelišta.

"Slučaj je prijavljen tužilaštvu i predat zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici Romini Vlahović, po čijem nalogu je obavljen uviđaj. Pošto je od vojnika koji je napadnut uzeta izjava, Vlahovićeva je prikupila obavještenja o ovom događaju. Sa detaljima iz spisa predmeta upoznala je Više državno tužilaštvo u Podgorici kako bi ocijenili da li je ovo slučaj za njih, odnosn da li su za sada nepoznati počinioci izvršili krivično djelo pokušaj ubistva", potvrđeno je Danu.

Istraga o ovom slučaju je u toku i do sada su od nekoliko osoba prikupljena obavještenja povodom incidenta.