Nikšićani u finalu play-offa crnogorskog ragbi prvenstva

Sa kim će "lavovi" igrati u finalu znaće se 17. maju kada će se "sudariti" ekipe Lovćena i Mornara iz Bara. Ovaj meč biće igran na stadionu Crvene stijene u Podgorici sa početkom u 18 časova
81 pregleda 4 komentar(a)
Ragbi klub Nikšić, Ragbi klub Arsenal, Foto: Goran Kapor
Ragbi klub Nikšić, Ragbi klub Arsenal, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 10.05.2015. 17:19h

Ragbi klub Nikšić prvi je finalista play-offa crnogorskog prvenstva, jer je danas u Tivtu savladao Arsenal 26:5 (21:0). Nikšićani su dominirali cijelu utakmici i pokazali da su veoma unaprijedili kvalitet igre i da se zasluženo nalaze u finalu. Tivćani su imali i peh da im se na početku utakmice povrijede dva igrača, koje su zamjenili novi i manje iskusni igrači.

"Lavovi" iz Nikšića poveli su na samom početku utakmice kada je Petar Dojčinović pogodio iz kazne za tri poena. Desetak minuta kasnije za Nikšićane je dosuđena još jedna kazna, a Dojčinović je ponovo bio precizan. Esej (5 poena) za Nikšić zatim postiže Nemanja Stojanovski, a Dojčinović je pogodio pretvaranje za još dva poena. Za Nikšić seriju nastavlja Dimitrije Dida Čvorović postižući novi esej, a na samom kraju prvog poluvremena Dojčinović je ponovo bio prezizan iz kazne pa se na pauzu otišlo sa 21:0.

U ovom poluvremenu Tivćani su imali dvije solidne prilike, ali zbog dobre odbrane Nikšića i par grešaka nisu uspjeli da osvoje bodove.

Slična igra nastavljena je i na početku drugog poluvremena kada je kapiten "lavova" postigao esej za 26:0. Arsenal tada poboljšava igru ali je to bilo dovoljno samo za počasni esej koji je postigao Miloš Dašić.

Trener Nikšićana Miodrag Bato Jović bio je zadovoljan igrom svog tima.

"U proteklom periodu smo ostvarili veliki napredak u igri. Očekujem da to pokažemo i u finalnoj utakmici", kazao je Jović.

Sa kim će "lavovi" igrati u finalu znaće se 17. maju kada će se "sudariti" ekipe Lovćena i Mornara iz Bara. Ovaj meč biće igran na stadionu Crvene stijene u Podgorici sa početkom u 18 časova.

Bonus video: