Rozberg pobijedio u Barseloni

Njegov klupski drug, Britanac Luis Hamilton, osvojio je drugo mjesto, dok je treći bio Njemac Sebastijan Fetel u Ferariju
2 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Beta-AP
Niko Rozberg, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 10.05.2015. 14:18h

Vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, pobjednik je Velike nagrade Španije, pete trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je vožena danas u Barseloni.

Rozberg je do prve pol pozicije ove sezone, devete u karijeri, došao u vremenu sat, 41 minut, 12 sekundi i 55,5 stotinki.

"Odličan vikend za mene. Trku sam počeo sa pol-pozicije i pobijedio na ovakav način. Bolid mi je bio savršen tokom čitavog vikenda. Sada ću da uživam", kazao je Rozberg.

Njegov klupski drug, Britanac Luis Hamilton, osvojio je drugo mjesto, dok je treći bio Njemac Sebastijan Fetel u Ferariju.

"Startovao sam veoma loše, a i pored toga završio sam kao drugi. Moram da budem srećan jer sam loše vozio, a trku završio na drugom mjestu. Okrećem se narednoj trci", naveo je Hamilton.

Na četvrtom mjestu završio je Finac Valteri Botas u Vilijamsu,peti je bio njegov sunaarodnik Kimi Raikonen u Ferariju, a šesti Brazilac Felipe Masa u Ferariju.

Bodove su još osvojili Australijanac Danijel Rikardo u Red bulu, Francuz Roman Grožan u Lotosu, Španac Karlos Sains u bolidu Toro rosa i vozač Red bula.

Hamilton je vodeći u plasmanu vozača sa 111 bodova. Rozberg je drugi sa 91, dok je trećeplasirani Fetel osvojio 80 bodova.

U konkurenciji konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 202 boda.

Ferari je drugi sa 132, dok je treči Vilijams sa 81 bodom.

Šampionat Formule 1 biće nastavljen 25. marta trkom za Veliku nagradu Monaka.

Bonus video: