Porodica zatvoreniku u ZIKS pokušala da unese heroin i suboteks

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija će istrajati u namjeri da se eliminišu sve pojave koje na bilo koji način ugrožavaju red, bezbjednost i ukupne radne procese u ovoj instituciji"
66 pregleda 12 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2015. 13:23h

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), na prijavnici Kazneno popravnog doma, prilikom redovnog pretresa-kontrole u stvarima koje su bile namjenjene osuđeneniku A.Dž., a koje su donijele njegova majka i sestra, pronađena je praškasta supstanca za koju se sumnja da su opijati heroin i suboteks.

Heroin i suboteks pronađeni su skriveni u đonovima papuča, koje su namjenjene ličnoj upotrebi zatvorenika.

"Povodom ovog slučaja Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija obavijestila je Upravu policije, kako bi u saradnji sa nadležnim tužiocem utvrdili elemente krivičnog djela i preduzeli dalje mjere iz svoje nadležnosti. Od aktera ovog događaja uzete su izjave, a oduzete stvari predate su policijskim službenicima kako bi se utvrdilo o kojoj supstanci je riječ", navodi se u saopštenju ZIKS-a.

Dodaje se da je ovo jedan u nizu od slučajeva da se zatvorenicima od strane najbiližih srodnika pokušavaju doturiti nedozvoljena sredstva, najčešće psiho-aktivne supstance.

"Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija će istrajati u namjeri da se eliminišu sve pojave koje na bilo koji način ugrožavaju red, bezbjednost i ukupne radne procese u ovoj instituciji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: