Lakovića optužuju za požar u RTV-u

Povodom Dana nezavisnosti, Laković je ispaljivao vatromet sa zgrade RTV Pljevlja, što je, kako su utvrdili vještaci, uzrokovalo požar u kojem je izgorjela cjelokupna imovina lokalnog medija
123 pregleda 1 komentar(a)
Požar RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Požar RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 02.10.2018. 06:40h

Tužilaštvo u Pljevljima podiglo je juče optužnicu protiv Podgoričanina Željka Lakovića, radnika firme “Vatrometi Vuković”, zbog požara u kojem su 22. maja izgorjele prostorije Radio-televizije Pljevlja.

Laković je jedini optuženi, a tužilac Ivan Gačević ga tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, čime je pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 118.000 eura. Veći dio štete oko 85.000 eura pričinjen je na zgradi u kojoj je bila smještena RTV Pljevlja, a ostatak na opremi.

Povodom Dana nezavisnosti, Laković je ispaljivao vatromet sa zgrade RTV Pljevlja, što je, kako su utvrdili vještaci, uzrokovalo požar u kojem je izgorjela cjelokupna imovina lokalnog medija.

On je negirao je krivicu, navodeći da vatromet nije izazvao požar.

Vještak protivpožarne zaštite Radovan Popović u nalazu je konstatovao da je požar nastao kao posljedica sagorijevanja papirne ambalaže vatrometa, takozvanih baterija.

Utvrdio je da je požar prvo zahvatio drvene elemente krovne konstrukcije koje su se nalazile ispod bakarnog lima, kojim je bila pokrivena zgrada u kojoj je na posljednjem spratu bila smještena RTV Pljevlja.

Gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić u protekla tri mjeseca nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li su Opština, kao organizator, i on lično indirektno odgovorni za požar. Vlasnik firme Strahinja Vuković ranije je kazao da su u potpunosti ispoštovali zakonsku proceduru prilikom ispaljivanja pirotehničkih sredstava. Tvrdio je da je imao potrebne dozvole i saglasnost RTV Pljevlja da se vatromet ispali sa krova zgrade.

Bonus video: