"Dream of Life” zatvara FIAT selekciju

Na Festivalu internacionalnog teatra večeras će biti igrana hrvatska predstava u režiji Senke Bulić
71 pregleda 0 komentar(a)
Pati Smit, Foto: FIAT
Pati Smit, Foto: FIAT
Ažurirano: 15.09.2018. 08:06h

Posljednja predstava takmičarskog programa na ovogodišnjem Festivalu internacionalnog teatra - FIAT 2018, biće izvedena večeras u 22 časa u dvorištu Kuslevove kuće. Hrvatsku predstavu “Dream of Life” režirala je Senka Bulić koja u ovoj monodrami igra ulogu Pati Smit, poznatu kao simbol “drugačijeg rock’n’rolla”. Sa njom na sceni biće i Stipe Kostanić.

Predstava je nastala iz teksta Jelene Svilar i Morane Foretić i prati genezu umjetnika, rast kreacije iz duha vremena.

“Pojava Pati Smit na njujorškoj umjetničkoj i muzičkoj sceni početkom 70-ih godina bila je toliko silovita, njen uspon toliko brz i neočekivan, a uticaj toliko snažan da je iz današnje perspektive teško procijeniti njenu ulogu”, ističu organizatori.

U okviru programa FIAT muzika, FM Mirda i DJ Britney´s Tears nastupiće zajedno večeras u 23 časa. pod nazivom “Back 2 Back”.

Prethodnu noć FIAT-a obilježio je jedinstveni mađarski duh. U okviru segmenta FIAT fokus, u saradnji sa Ambasadom Mađarske u Podgorici, realizovane su dvije predstave: opera “Dobar zvuk u naletima” izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu po tekstu Sándor Weöres-a i u režiji Zoltán Balázs-a. Nakon nje je odigrana predstava “Morgan i Frimen” u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”.

Filmski program “Pomijeranje granica” održan je u dvorištu Kuslevove kuće, a prikazani su kratki filmovi Normana McLarena.

FIAT 2018 počeo je sedmog septembra i traje do sjutra kada će biti uručene nagrade za najbolju predstavu, najbolju režiju, kao i za najbolju mušku i žensku ulogu. Dodjela nagrada biće upriličena u Kusleovoj kući u 20 časova, nakon čega slijedi koncert Marije Božović.

Bonus video: